raise3d logo

 

Podjetje Cosmic Grips je bilo ustanovljeno leta 2020. Uporabljajo 3d-tiskalnik E2 podjetja Raise3D za maloserijsko proizvodnjo več kot 60 modelov plezalnih držal različnih oblik. Podjetje Cosmic Grips je sodelovalo z družbo Vertical Solutions, znano blagovno znamko, ki je v Združenih državah Amerike izvedla že več kot 100 plezalnih projektov. Natisnjena plezalna držala so visoke kakovosti in se uporabljajo za veleprodajo ter spletno maloprodajo v spletni trgovini podjetja Vertical Solutions. Ustanovitelja sistema Cosmic Grips imata bogate izkušnje na področju plezanja.

 

 

 

YUVAL HAMBURG je ustanovitelj največje franšize za plezanje v Izraelu, Performance Rock, enega prvih pokritih območij za dejavnosti v Izraelu, ki ponuja več kot 100 plezalnih in balvanskih površin v telovadnici. Drugi ustanovitelj je NIR BEIT-AV. Plezati je začel leta 2000, z več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju oblikovanja in inženiringa izdelkov pa je združil strast do plezanja in z inovativnim oblikovanjem in naprednimi proizvodnimi metodami ustvaril funkcionalne umetnine. Cosmic Grips z uporabo naprednih metod oblikovanja, proizvodnih tehnologij in materialov presega meje predstavljivega, namenom zagotavljanja izdelkov in izkušenj, kakršnih še ni bilo.

 

 

Neposredno natisnjena drobna oprijemala

Podjetje Cosmic Grips si od svoje ustanovitve prizadeva za digitalno proizvodnjo. Poleg tega, da je dobavitelj znane ameriške blagovne znamke Vertical Solutions, svoje izdelke večinoma proizvajajo in prodajajo sami. Kot majhno zagonsko podjetje naročajo le majhne serije plezalnih oprimkov, tradicionalne proizvodne metode pa glede na obseg proizvodnje niso stroškovno učinkovite. Poleg tega je zaradi oblikovnih zahtev, kot sta kot vgradnje in natančnost nastavitve orodja, s tradicionalnim postopkom težko obdelati želeno obliko. Poleg tega z ročno izdelavo ni mogoče doseči stalne kakovosti za majhne serije. Kako rešiti te težave ter doseči visokokakovostno in učinkovito proizvodnjo majhnih serij?

 

 

Podjetje Cosmic Grips je izbralo napravo Raise3D E2 kot proizvodno platformo za izdelavo umetniških in lahkih plezalnih oprijemal. Prednost naprave Raise3D E2 je, da ima visoko in doseldno natančnost tiska. Natančno lahko natisne visokokakovostne modele, površina natisnjenih plezalnih oprimkov pa je gladka in nežna. Z njo je mogoče zlahka izdelati kompleksne strukture, ki jih s tradicionalnimi postopki ni mogoče doseči. Oblikovalci lahko svobodneje oblikujejo dele in dosežejo visokokakovostno izdelavo, od estetike do mehanske optimizacije.

 

 

Trajna naprava z minimalnim vzdrževanjem

Cosmic Grips ima kot zagonsko podjetje omejeno osebje za upravljanje proizvodnje, hkrati pa mora podaljšati delovni čas naprave in se izogniti zasedanju delovne sile z neproizvodnimi dejavnostmi. Včasih pride do izrednih razmer, kot so izpadi električne energije, prekinitve zaradi pregrevanja stroja, vzdrževanje in popravila stroja itd., ki lahko povzročijo prekinitve proizvodnje ter vplivajo na njeno učinkovitost. S 3d-tiskalnikom Raise3D lahko nadaljujete s tiskom po izpadu električne energije, kar rešuje problem prekinitve tiska zaradi izpada električne energije in zmanjka filamenta. Podjetje Cosmic Grips je kupilo dve napravi Raise3D E2, ki učinkovito delujeta 24 ur na dan in sta v dveh letih dokončala maloserijsko proizvodnjo več kot 60 serij izdelkov, kar zagotavlja, da plezalna držala in drugi modeli zadostujejo za lastno proizvodnjo in prodajo ter zagotavljajo količine držal za potrebe izdaje izdelkov za podjetje Vertical Solutions.

 

 

Kot pravi NIR BEIT-AV, “metoda izdelave s 3D-tiskom omogoča, da so Cosmic Grips elegantno hitri, natančni in neodvisni. Naši stroji Raise3D delujejo 24 ur na dan, vse odkar smo jih kupili pred dvema letoma, in so nam vsekakor všeč. Po dobri ceni smo jih kupili več in povečali zmogljivost, saj nam zagotavljajo mirno življenje, z minimalnim vzdrževanjem, brez skrbi glede izpadov elektrike ali zmanjka filamenta, in kar je najpomembneje, dajejo nam dosledne, visokokakovostne rezultate.”

Pričakovanja industrije

V prihodnosti bo vse več tržnih niš lahko uporabljalo 3D-tiskalnike za premagovanje ozkega grla maloserijske proizvodnje in komercializacije. Zanesljiva kakovost in druge prednosti naprav Raise3D so njihovo zagotovilo.

Primer je z nami delil Caliber, distributer Raise3D iz Izraela.