Področja uporabe

Spoznajte široko uporabo 3D-tiskalnikov.

Področja uporabe

Kreativni centri

Tehnologija združuje; kreativni centri s 3D-tiskalnikom privabljajo ljudi, ki se želijo spoznati s tehnologijo in spodbujajo njihovo kreativnost. Svojim uporabnikom ponudite v uporabo zanesljivo napravo, naj se spoznajo s tehnologijo samo, brez odvečnih skrbi z nastavitvami naprave.

Oglaševalske agencije

Številna podjetja so že prepoznala potencial 3D-tiska v oglaševanju in ga izkoristila v svojo korist. Od impresivih produktov, ki jih 3D-natisnjete v XXL izdaji, do majhnih spominkov s katerimi obiskovalci zapustijo vaše dogodke pa vse do kreativnih dodatkov; 3D-tisk oglaševalcem z domišljijo ponuja neomejene možnosti. Ustvarjajo lahko inovativne marketinške kampanje, s katerimi gradijo odnos z obstoječim in potencialnimi strankami.

Arhitekturni biroji

Arhitektura združuje lepoto dizajna, z vizijo in funkcialnostjo novega objekta. Vse pa se začne z idejo. Naročnike bo vaša zamisel hitreje prepričala, če pred seboj vidijo 3D-natisnjen model objekta, ne le sliko na računalniku. Tudi investitorje hitreje prepriča impresivna maketa. Ne čakajte na zunanje naročnike, v svojih pisarnah preprosto 3D-natisnite vaš naslednji projekt. Poleg samega objekta, lahko 3D-natisnete tudi okoljske elemente, kot so drevesa, vrtne ute ali bazene. Običajno se večje kose natisne v več delih, zato tudi boste tudi pri modifikacijah, ponovno natisnili, le del makete, ki ste jo prilagodili.

Razvoj

S 3D-tiskom drastično skrajšate čas, ki ga potrebujete, da vaša ideja zaživi. V nekaj urah lahko v rokah držite prototip vaše zamisli in pričnete s preiskušanjem. 3D-model se zlahka popravlja in prilagaja, ustvarite pa lahko tudi najbolj kompleksne oblike. Datoteko s 3D-modelom lahko delite s svojimi partnerji po celem svetu.

Hobi

Odklenite svojo ustvarjalnost s 3D-tiskom. Izberite kakovostno in zanesljivo napravo s katero boste producirali odlične rezultate, tisk za tiskom, tudi doma. Preiskušajte nastavitve in različne materiale. Vstopite v tretjo dimenzijo.3D-natisnite pokrov za baterije na daljinskem upravljalcu, plastični rezervni del za vaš motor ali ekstravagantno skulpturo, ki bo okronala vašo dnevno sobo.

Izobraževalne ustanove

Današnji otroci so od majhnega izpostavljeni tehnologiji. Z uporabo tehnologije se zabavajo, družijo in učijo. Torej če želimo dobiti njihovo pozornost, jo moramo iskati tam, kjer se počutijo najbolj domače. Med naprednimi tehnologijami. 3D-tiskalnik v učilnici pritegne pozornost učencev, jih spodbudi k sodelovanju ter uči reševanja problemov.

Avtomobilska industrija

Proizvodnja orodja, orodnih komponent in manjših delov v avtomobilski industriji je časovno zahtevna in izjemno draga. S 3D-tiskom lahko na licu mesta izdelate orodja in komponente, ki jih potrebujete; na ta način ni več potrebno čakati na zunanje izvajalce. Nove prototipe ali končne izdelke lahko držite v rokah že naslednje jutro in tako prihranite tako na času, kot denarju.

Orodjarji

Izdelava orodij je kompleksen, predvsem pa drag in časovno zamuden postopek. Običajno se komponente orodij proizvajajo v manjšem številu, sestavlja pa jih kompleksna geometrija. S 3D-tiskom lahko orodja prilagajate in tiskate kar na licu mesta.