Damien Wager je vodja desertnega dela kuhinje v luksuznem hotelu Beechfield House. Poleg tega poučuje kulinariko in je svetovalec ter ambasador blagovnih znamk Valrhona in HeiH. Kulinarično znanje deli tako z amaterskimi ljubitelji kuhanja kot s profesionalnimi kuharji po celi Veliki Britaniji, svoje desertne stvaritve pa deli s svojimi 40.000 ali več Instagram sledilci.

Z vsako novo sladico je Damienova želja ustvariti nekaj popolnoma edinstvenega. FormBox uporablja za izdelavo inovativnih kalupov za čokolado, ki jih pogosto navdihne sadje in predmeti značilne oblike, ki jih drugače ne bi mogel ustvariti.
Njegove najnovejše stvaritve obrnjene banoffee (banana in toffee) pite v obliki banane in limetine pite v obliki limete - so narejene s pomočjo FormBoxed kalupov, ki jih je lahko preprosto obrišete in ponovno uporabite. Damien je prav tako ugotovil, da lahko s pomočjo traku, ki je varen za živila, prelepi kalup, v katerega zamrzne mousse in ga nato odstrani iz kalupa, ne da bi pri tem poškodoval kalup ali površino moussa. Radi slišimo nove nasvete in trike za FormBox - zato hvala za to, Damien!
Pred FormBoxom je bil Damien zelo omejen v tem, kakšne kalupe lahko uporabljal. Skoraj vse je bilo treba naročiti pri proizvajalcih, oglaševanih v zaledju specializiranih revij, kar je pomenilo, da lahko drugi desertni kuharji kupijo enake kalupe kot on. V industriji, v kateri kupci nenehno iščejo novo in edinstveno, je Damien našel način, kako ustvariti nekaj, kar ni bilo videti, kot da je prišlo naravnost iz kataloga.

Limetina pita

Poskusil je oblikovati sladice z roko, vendar nikoli niso bili videti kot prava stvar. Kalupi, izdelani po naročilu specializiranih proizvajalcev pa so dragi in potrebujejo veliko časa, da prispejo. Damienu so izdelali ponudbo za 4000 funtov in tri mesece za naročilo 20 kalupov po meri – nevzdržni pogoji za vrsto in velikost njegove organizacije.
FormBox je za Damiena postal noro odkritje. Najpomembnejše je to, da ga je naprava privedla do popolne ustvarjalne renesanse, saj po njegovih besedah "lahko naredite, karkoli želite: če pritisnete tipko navzdol v kalup, se bo oblikovala popolnoma enaka oblika!" Damien pravi, da je šel v trgovinah poiskat predmete, ki jih je lahko oblikoval, izbira pa je bila neomejena. "Lahko si omislim 40 različnih kalupov, ki bi jih rad naredil, če le najdem predmete."

Mayku FormBox:

  • Strošek nakupa:  £ 599
  • Stroški dela:  £ 1
  • Čas izdelave:  3-4 ure
  • Količina:  30

Zunanji izdelovalec kalupov:

  • Skupni stroški: 3-4.000 funtov
  • Cena kalupa:  32 £
  • Čas izdelave:  3 mesece
  • Količina: 2

Kar zadeva pospešitev postopka izdelave kalupov, je FormBox zadetek v tarčo. Ko ga je prvič vzel iz škatle, je Damien po lastnih besedah "skušal preizkusiti vse brez navodil, čeprav je neuporaben s stroji." Kljub vsemu je imel svoj prvi kalup narejen v 15 minutah. Cenovno gledano, če upoštevamo vse dejavnike, lahko Damian sam izdeluje kalupe za eno desetino cene, ki so mu jih postavili angleški in belgijski proizvajalci kalupov, ki jih je kontaktiral. 
Njihovi kalupi so znašali približno 32 funtov na kos, kar je približno cena za paket 30 listov Mayku Form (s katerimi lahko naredi 30 kalupov). Damienovi tečaji izdelave peciva so raznoliki in pestri, zdaj pa mu ni več treba skrbeti, če kdo razbije katerega od njegovih kalupov, ker so ugodni in lahko v 15 minutah naredi novega!

 

Banana toffee pita

Damian je bil ponosen na kalupe, ki jih je izdelal sam – njegovi kupci pa so bili več kot impresionirani, vedel pa je tudi, da je njegovo delo unikatno in ga ne bodo našli pri drugih kuharjih. To je tudi pomenilo, da bi lahko ustvaril čokolado, o kateri je vedno sanjal: karamelo, soljeno z morsko soljo v obliki školjke, s katero se je poklonil rojstnemu kraju (Essexu) in kraju, kjer je odraščal (Cornwall).