Paul A Young je nagrajeni slaščičar, ki se zavzema za svojo obrt butičnih čokoladnic in vrhunsko kreativnost pri ustvarjanju edinstvenih čokoladnih izdelkov. Svojo kariero je začel v Quo Vadis-u, pri Marcu Pierra Whitea , nato pa odprl svojo prvo trgovino v Islingtonu.

 Dela na rokodelski način; s svojo ekipo vse svoje stvaritve pripravijo ročno v kuhinjah trgovin, v majhnih serijah s svežimi sestavinami na vsaki stopnji. Uporabil je Mayku FormBox in 3D-tiskalnik za izdelavo kalupov raznolikih geometrijskih oblik. 

"[Oblikovanje] s FormBoxom je pomenilo, da mi ni treba iti k izdelovalcu kalupov in sem lahko med delom uporabljal metodo preizkusov in napak, ustvarjanje s čokoladnimi modeli, je rezultiralo v zelo umetniških in v stilnih izdelkih. Postopek je izredno hiter in pomeni, da lahko kreativno odreagiram s svojimi idejami in ustvarjam kalupe po naročilu stranke. " - Paul A Young

Young je želel ustvariti novo paleto rokodelskih čokolad za svojo trgovino. Večina proizvodnje njegovega takratnega asortimaja je potekala v kuhinjah trgovin in Young je želel tudi fazo načrtovanja in testiranja preseliti v tja. Imel je že 3D-tiskalnik in lahko je ustvaril 3D-oblike svojih najnovejših idej, vendar ne bi mogel ustvariti kalupov, brez sodelovanja z zunanjimi tovarnami ali oblikovalci, kar bi stalo tako čas kot denar.

Uporaba FormBoxa in njegovega 3D-tiskalnika je Youngu zagotovila samostojnost v celotnem postopku oblikovanja in testiranja. Paul A Young je v sodelovanju s Charlotte Lodder zasnoval serijo geometrijskih 3D-natisnjenih oblik, ki so jih nato z Maykujem izdelali v kalupe. Lahko je poustvarjal kalupe v nekaj sekundah in kreativno reagiral s svojimi idejami ter svoje modele dvignil na novo raven.

Čokoladne stvaritve.

Po izpopolnjevanju končnih modelov so bile zadnje 3D-oblike za čokolade natisnjene, notranjost pa je bila napolnjena z Mayku mavcem, ki je priložen FormBoxu. Ko se mavec posuši, tvori trdno jedro, kar omogoča, da se 3D-natisnjeni plastični del večkrat vakuumsko oblikuje, ne da bi se deformiral. To poceni in hitro ustvarjeno orodje je mogoče pozneje uporabiti za ponovno uporabo.

Young je nato te 3D-oblike lahko ponovno natisnil in ustvaril kalupe, ki jih je bilo mogoče hitro dostaviti v njegove trgovine. Poleg tega je Young lahko oblikoval tudi embalažo, v kateri bodo čokolade dali v prodajo.

 

V sodelovanju s 3D-tiskalnikom, Mayku FormBox postane neprecenljivo orodje za vsa podjetja, ki se ukvarjajo s hrano. Mayku pole so varne za živila in trpežne za nadaljnjo uporabo kot kalupi, ko se enkrat oblikujejo. Mayku FormBox je z ugodno ceno dobra naložba za obrt. Varna uporaba z minimalnim usposabljanjem, FormBox je preprost za prevoz, hkrati pa je dovolj kompakten za enostavno shranjevanje, ko ga ne uporabljate. 
Po končanem projektu Paul A Young še naprej uporablja FormBox za ustvarjanje čokoladnih kalupov za svoje asortimaje.

Nadzor od začetka do konca

Z Mayku FormBox je Young lahko prevzel vodenje celotnega proizvodnega procesa, ne da bi pri tem potreboval zunanjo tovarno ali oblikovalca.

Hitra distribucija

 
Brez potrebe po oblikovalcu je Young lahko izdelal prototipe, od svoje prvotne ideje, v enem dnevu. Poleg tega je bilo mogoče 3D-oblike hitro kopirati in distribuirati po njegovih trgovinah, da bi zagotovili konsistentnost visoko kakovostnih izdelkov na vseh prodajnih mestih.