»Solarni cvet« je edinstven projekt, ki združuje umetnost, tehnologijo in trajnost. Navdušen nad lepoto, geometrijo in zapletenostjo narave je Cory Zwerlein, ustanovitelj podjetja Still Alive Lights, zasnoval  interaktivne luči, ki jih poganja sonce. Zdaj s pomočjo Kickstarterja in 3D-tiska ekipa Still Alive Lights uresničuje svoje sanje.

"Idejo o »Solarnem cvetu« sem začel razvijati pred dvema letoma, ko sem delal kot arhitekt, in zasnoval sisteme sončne energije v stavbah." "Želel sem vključiti solarno tehnologijo v izdelek manjših dimenzij."
V zadnjih letih je podjetje Still Alive Lights sodelovalo s 3D Brooklyn, Cases By Source in Raise3D, da bi izzvalo možnosti tradicionalne proizvodnje s sodobnimi viri in vrhunsko tehnologijo. S pomočjo teh orodij so si utrli pot do reševanja ene težjih nalog oblikovanja, izdelave prototipov.
Pri izdelku je vedno mogoče kaj izboljšati, naj gre za majhen poseg ali popolnoma nov dizajn. Običajno je postopek izdelave prototipov dolgotrajen in drag, vključuje zunanjo proizvodnjo, čakanje na pošiljke, popravila in prilagajanje. Z implementacijo 3D-tiskalnikov Raise3D N2 Plus so pridobili stabilnost in zanesljivost proizvodnje in izdelave prototipov, uro za uro ter teden za tednom. Implementacija 3D-tiska je drastično povečala število preizkusov in uspešnih prototipov, ki so jih lahko hitro in učinkovito ustvarjali v neomejenem številu.

Solarni cvet

 

Po številnih preizkusih in izpopolnjevanjih je »Solarni cvet« več kot uspešen pri zbiranju sredstev preko portala Kickstarter in še korak bližje rokam uporabnikov po vsem svetu. Navsezadnje je Still Alive Lights skupina strastnih oblikovalcev, ustvarjalcev in mislecev, ki želijo deliti svoje delo ter navdihniti čim več ljudi. Z novimi in dostopnimi tehnikami jim je uspelo razviti tehnologijo, ki je običajno rezervirana za projekte večjih razsežnosti oz. dimenzij. 

 

 

"3D-tiskalniki Raise3D N serije so prvi 3D-tiskalniki, ki sem jih uporabil in ne bojim se jih pustiti tiskati čez noč! Ko naša ekipa dokonča nastavitve tiska, lahko pustimo, da N2 dela tudi do dveh tednov, naša edina naloga med tem pa je vzdrževanje in čiščenje šob nekajkrat na teden.  Vsi stremimo k stalnemu izboljševanju produktov, z nenehnim ponavljajočim se postopkom - oblikovanje, preizkušanje, napake, učenje, ponovitve. Več ko boste naredili in delali, več se boste učili in 3D-tiskalniki so najboljše orodje za to. Hvala, Raise3D! " Cory Zwerlein

Sledite Still Alive Lights ekipi:

Spletna stran: www.stillalivelights.com
Facebook: https://www.facebook.com/stillalivelights/
Instagram: @stillalivelights