Small Multiples je agencija za vizualizacijo podatkov s sedežem v Sydniju v Avstraliji. Sodelujejo s korporativnimi in vladnimi strankami, da bi podatke približali javnosti skozi vizualizacijo.

Kadar ne sodelujejo s strankami, se njihova ekipa loti stranskih projektov s katerimi želijo premikati meje področja vizualizacije podatkov. Sodelujejo z zvenečimi imeni, kot so organizatorji oblikovalskega festivala Sydney ter lokalnimi čokoladnicami in tako odpirajo novo senzorično dimenzijo v svetu podatkov.

Zakaj vse uporabljate Formbox?

 Eden izmed naših projektov, ki smo ga poimenovali »Okus mojih besed« vključuje prevajanje zvoka uporabnikovega glasu v volumetrično obliko, ki se nato 3D-natisne in s FormBoxom oblikuje v okusne in lične čokoladice.

  Mayku kalup  

S kakšnimi izzivi ste se soočali pred FormBoxom?

Čas: Izdelava polikarbonatnih kalupov je zelo zamuden postopek. Družba Small Multiples ima sedež v Sydneyju v Avstraliji, podjetje, ki izdeluje čokolade iz polikarbonata, pa je v Belgiji. V fazi načrtovanja težave povzroča že sama časovna razlika in tudi dejanski čas izdelave čokoladnega kalupa, ki je lahko med tremi in šestimi meseci ter močno vpliva na čas razvoja projekta. Agenciji, ki si prizadeva, da spoštuje roke naročil, je hitrost bistvenega pomena.

Stroški: Pridobitev polikarbonatnih kalupov iz Belgije je zelo drago. Prav tako je težko izdelati začetni prototip, preden vidite končno oblikovano obliko, zaradi česar so napake časovno in stroškovno občutljive.

Minimalne količine naročila: Vsak novi kalup zahteva minimalno količino naročila. Zato morate narediti veliko število čokolade, da upravičite nakup nabora polikarbonatnih kalupov.

Kako jim je FormBox pomagal pri teh izzivih?

Čas: Uporaba kombinacije 3D-tiska in Mayku FormBoxa je omogočila podjetju Small Multiples, da v nekaj dneh, namesto mesecih, preidejo od začetne ideje do funkcionalnega kalupa. To je skrajšalo fazo raziskav in razvoja.

Stroški:  uporabo FormBox-a lahko kalup izdelajo za ceno enega funta, kar je veliko privlačnejša izbira od izdelave kalupov po naročilu za  £ 3,000 .

Ni najmanjših količin naročila: V podjetju Small Multiples niso želeli naročiti tisoč enot, ne da bi jih prej preizkusili. Namesto da bi vlagali velike vsote v polikarbonatne kalupe in naredil na tisoče končnih enot, je FormBox podjetju omogočil, da je prvotno preizkusil svoje zasnove v majhnih serijah 20 do 30 kosov.

Mayku FormBox praline

Primerjava stroškov:

Mayku FormBox:

Začetni strošek: £ 599.
Cena enega dela: £ 1 .
Čas izdelave: 3 – 4 ure.
Kvantiteta: 30 kosov.

Zunanji proizvajalec kalupov:

Začetni strošek: £ 3.500.
Cena enega dela: £ 3.500.
Čas izdelave: 3 – 6 mesecev.
Kvantiteta: 2 kosa.

Rezultati:

  • Čas izdelave kalupov se je s šestih mesecev skrajšal na nekaj dni.
  • Bistveno manjši stroški izdelave.
  • Zmanjšanje nastalih odpadkov.

Mayku FormBox

Z namiznim vakuumskim oblikovalcem FormBox enostavno izdelamo kalupe za vlivanje čokolade, mila, gipsa in drugih materialov.

Cena: 572,95  + DDV