S pomočjo vakuumskega oblikovalca FormBox lahko hitro in cenovno ugodno oblikujemo slastne čokoladne izdelke po naših željah.

Ker tudi sami uporabljamo FormBox, smo letos izkoristili priložnost in za noč čarovnic pripravili kalupe za čokoladne lobanje, pajke in buče. Da je postopek zares enostaven, se lahko prepričate v spodnjem opisu.

Izdelava 3D-modela

Model lahko naredimo iz kateregakoli materiala, ki nam je pri roki – les, glina, izdolbemo ga lahko celo iz krompirja. V kolikor imamo na voljo 3D-tiskalnik, je naše delo še toliko lažje, saj nam ta omogoča izdelavo natančne in (skoraj) poljubne geometrije.

Ker smo v 3D-modeliranju domači, smo seveda ubrali to pot in naše modele 3D-natisnili. Postopek smo si dodatno olajšali in prenesli modele kar s spleta ter jih za kalup le nekoliko prilagodili.

Izdelava kalupa

V FormBox po navodilih vstavimo ploščo, iz katere bo nastal kalup, ter počakamo, da jo naprava segreje, medtem pa naše 3D-modele razporedimo po površini. FormBox nas s prijetnim zvočnim signalom opozori, ko je ogret in pripravljen na delo. Segreto ploščo potisnemo preko modelov ter počakamo nekaj sekund, da se novo nastali kalup ohladi.

Vlivanje čokolade

Čokolado pripravimo po najljubšem receptu, pomembno je le, da je dovolj tekoča in lepo zalije vse detajle našega kalupa. Čokolado odložimo v hladilnik, da se strdi. Končne izdelke lahko po okusu dekoriramo in nato postrežemo. Dober tek! 

Mayku FormBox

Z namiznim vakuumskim oblikovalcem FormBox enostavno izdelamo kalupe za vlivanje čokolade, mila, gipsa in drugih materialov.

Cena: 572,95  + DDV