3d_tiskalnik_najboljši_šolstvo

Zaposleni na spletnem portalu 3dbeginners.com so tiskali, testirali in se igrali. Vse za to, da lahko z nami delijo svoje najljubše 3d-tiskalnike leta 2019. Pripravili smo kratek povzetek zmagovalcev po kategorijah. Med 3D-tiskalniki višjega cenovnega razreda so kot zmagovalca izpostavili 3D-tiskalnik Robo R2, ki ga najdete tudi v naši ponudbi.

Potrebe in želje 3D-tiskarjev se razlikujejo in z testiranjem različnih 3D-tiskalnikom so želeli olajšati odločitev vsem tistim, ki se odločajo za nakup nove naprave. Tiskalnike so ocenjevali glede na prostornino tiska, materiale in hitrost tiska.
 
Za lažjo primerjavo so 3D-tiskalnike najprej razdelili v kategorije:
 
- najboljši cenovno dostopni 3D-tiskalniki                                         - najboljši 3D-tiskalniki za entuziaste                                   
- najboljši 3D-tiskalniki za komercialno uporabo                              - najboljši 3D-tiskalniki srednjega razreda
- najboljši 3D-tiskalniki za oblikovalce                                                - najboljši 3D-tiskalniki višjega razreda.
Ugoden 3D-tiskalnik

V prvi kategoriji, kjer so primerjali cenovno dostopne 3D-tiskalnike, si je priporočilo zaslužil malček Monoprice Select Mini, ki ga priporočajo tistim, ki se komaj spoznavajo s svetom 3D-tiska.

Med najboljšimi komercialnimi 3D-tiskalniki, namenjenim tistim, katerih potrebe presegajo zmogljivosti standardnih 3d-tiskalnikov, so kot najboljšo napravo izbrali Lulzbot TAZ 6; zmogljivo napravo z dvema ekstruderjema in samo čistilno glavo za tisk.

3D-tiskalnik komericalna raba
3D-tiskalnik za oblikovalce

Oblikovalci imajo drugačna pričakovanja do 3D-tiskalnika kot jih imajo na primer hobi 3D-tiskarji; v kategoriji naprav namenjenih oblikovalcem si je prvo mesto zaslužil 3D-tiskalnik FlashForge Creator Pro. Naprava pride z zasoljeno ceno, ki jo upravičujejo lastnosti, ki jih oblikovalci iščejo v 3D-tiskalniku.

Trenutno izredno močno vejo 3D-tiska predstavljajo hobi 3D-tiskarji ali entuziasti; v njihovi kategoriji so pri 3dbeginners.com izbrali 3D-tiskalnik XYZPrinting Mini, majhen 3D-tiskalnik z držalom za filament in avtomatsko kalibracijo.

3D-tiskalnik za hobi navdušence

V kategoriji najboljših naprav srednjega cenovnega razreda je žirijo ponovno prepričal 3D-tiskalnik proizvajalca FlashForge, model Finder. Tiskalnik futurističnega izgleda pa ima sicer po našem mnenju eno veliko pomanjkljivost, saj je omejen le na uporabo FlashForge PLA filamenta.

Na zmagovalca zadnje kategorije, kategorije 3D-tiskalnikov višjega razreda, pa smo najbolj ponosni. Prvo mesto je namreč zasedel 3D-tiskalnik Robo R2, ki ga najdete tudi v naši ponudbi. Poudarili so, kako natančen je tiskalnik, in da lahko tiska resnično tanke plasti, kar zagotavlja lep in profesionalen finiš tisk za tiskom. Ima zaprto komoro, ki omogoča tisk s širokim spektrom materialov in ima možnost dodajanja drugega ekstruderja. Z napravo se lahko povežemo preko Wi-Fi ali mrežnega kabla, vgrajena kamera pa daje možnost spremljanja procesa 3D-tiska na daljavo. Samodejna avtomatska kalibracija pa vam olajša pripravo na tisk.

Tiskalnik se zaradi svoje zanesljivosti odlično odnese tudi v izobraževalnih ustanovah, pisarnah in delavnicah. Če imate glede 3D-tiskalnika Robo R2 kakšno vprašanje, nas kontaktirajte. Najdete ga tudi v naši spletni trgovini.