Logotip Raise3D

Proizvajalec večkrat nagrajenih 3D-tiskalnikov Raise3D je oznanil debut novega 3D-tiskalnika, ki bo prvi njihov produkt, zasnovan za šolstvo. Tiskalnik naj bi javnosti predstavili naslednji teden v Birminghamu na TCT show 2019 dogodku.

3D-tiskalnik E2 predstavlja točko začetka novih Raise3D naprav, ki jih razvijajo za določene materiale, aplikacije in industrije. Napovedujejo, da bo tiskalnik v Evropi na voljo samo za edukacijske namene, cena pa naj bi bila nižja od predhodnikov naprave, začela naj bi se že pri 2,499€ + VAT. 3D-tiskalnik E2 bo imel tiskalno površino velikosti 330 mm x 240 mm x 240 mm, opremljen bo z dodatno pasivno šobo, ki jo boste lahko umaknili ali pa vključili v tisk. Naprava bo omogočala samodejno poravnavo plošče za tisk, uporabnikom pa so pripravili tudi industrijski video vodnik. Opremili so jo tudi z varovalom, ki poskrbi, da se tisk ustavi vsakič, ko se odprejo vratca 3D-tiskalnika ter opcijo načina varovanja z energijo. 

Diego Quental, generalni direktor Raise3D Evropa: » Podjetje planira ustvariti portfolio, ki bo naslovil vse specifične potrebe večjih industrijskih panog. S tem jasno začrtanim ciljem pred seboj je naša ekipa za raziskave in razvoj oblikovala nov 3D-tiskalnik, ki se preprosto optimizira za raznolike industrijske panoge, naprava pa je obdržala najvišje standarde h katerim strmimo.«

Raise3D napove nov 3D-tiskalnik E2

(Vir: tctmagazine.com)

(Vir: all3dp.com)

Edward Feng, generalni direktor je spregovoril o novem produktu: "Pri Raise3D želimo izdelovati 3D-tiskalnike, ki ne izključujejo skupine uporabnikov, prav tako pa so enostavni za uporabo, primerni za podporo v edukaciji, podjetniške podvige in namizni inženiring. Tako kot nekateri vozniki avtomobilov preferirajo ročni menjalnik pred samodejnim in obratno, tako smo želeli novo napravo približati različnim uporabnikom iz raznolikih industrijskih panog."

Nov 3D-tiskalnik E2

(Vir: all3dp.com)


Edward Feng: »Linija med uporabnostjo in zmogljivostjo je vedno tanka.«

Naša ekipa že nestrpno čaka, da dobimo v roke nov 3D-tiskalnik našega favorita med proizvajalci. Svoja testiranja in ugotovitve bomo delili z vami, zato spremljajte naše novice. Več o proizvajalcu si lahko preberete na naši spletni strani. V naši spletni trgovini pa že lahko najdete Raise3D Pro 2 in Pro2 plus.