raise3d logo

 

Raise3D bo na TCT Asia predstavil svoje nove izdelke, med katerimi je raztopina iz ogljikovih vlaken, ki naj bi izšla v zadnjem četrtletju 2021, in kovinska raztopina, predvidena za konec leta 2022.
Razvoj in rast aditivne proizvodnje, ki jo je pandemija koronavirusa še pospešila, je dosegla stopnjo, kjer je 3D-tisk splošno sprejeta rešitev za izdelavo prototipov, uporaba aditivne proizvodnje v malo serijski proizvodnji pa vse hitreje postaja široko sprejeta.

 

 

 

 

Spremljajoč razvoja trgov, ki so v skladu s tem, kar so Raise3D in najpomembnejši akterji na trgu že dolgo pričakovali, so razvili nove izdelki, med katerimi so:

E2CF, nov 3D-tiskalnik, posebej optimiziran za materiale, ojačane z ogljikovimi vlakni in druge kompozitne materiale, je lahko primeren za panoge, kot so proizvodnja strojne opreme, avtomobilska industrija, elektronika in aplikacije, kot so razne instalacije, orodja in kalupi. E2CF bo na voljo za prednaročila v zadnjem četrtletju 2021, datum začetka predprodaje pa še ni znan.

 

RMF 500 je industrijski tiskalnik, zasnovan za tiskanje večjih kosov z materiali, ojačanimi z vlakni, primeren za industrije, kot so avtomobilska, vesoljska, pomorstvo, in aplikacije, kot so zračniki in prilagojeni deli. RMF 500 bo na voljo leta 2022, datum še ni objavljen.

 

 

Raise3D MetalFuse, popolna rešitev za kovine, razvita v strateškem sodelovanju z BASF in Forward AM, kot partnerjema za materiale. Rešitev za kovine vključuje Forge 1, namizni kovinski tiskalnik, optimiziran za ta namen, D200 – E, razbremenilno napravo in S200 – C, vakuumski sinter. Raztopina je bila optimizirana za katalitski postopek razvezovanja. BASF Ultrafuse® 316L in 17-4 PH sta trenutno na voljo v prodaji.

 

 

Trenutno se preizkušajo naprednejši materiali, ki bodo v bližnji prihodnosti na voljo za prodajo. Titanova zlitina in visokotemperaturna zlitina sta na vrhu seznama in sta lahko popolnoma primerni za panoge, kot so avtomobilska industrija, vesoljska industrija, pomorstvo, in aplikacije, kot so konformne hladilne strukture in lahki nosilci.
Podrobnejše specifikacije novih izdelkov bodo razkrite pred datumi lansiranja.

Z navdušenjem bomo predstavili svoje nove rešitve aditivne proizvodnje na TCT Asia, saj predstavljajo nov trden korak k uvajanju tehnologije v proizvodnjo. Ena najpogosteje omenjenih ovir za širšo uporabo 3D-tiska v proizvodnji je nezadostna doslednost in ponovljivost končnih delov. Bili smo že zadovoljni z obstoječimi izdelki, ki so jih stranke običajno intenzivno uporabljale, vendar so novi izdelki jasen korak pri odpravi preostalih izzivov, ki bi lahko odložili prelomno točko množičnega sprejemanja v proizvodnji. ” – Edward Feng, generalni direktor.