raise3d logo

 

Na zavihku »Utilities« na zaslonu pritisnite ikono »X / Y Home«, da začnete postopek kalibracije osi X in Y. Ko se postopek konča, pritisnite ikono »Z Home«, da dokončate kalibracijo osi Z. Po zaključku obeh postopkov kalibracije onemogočite motorje s pritiskom na okroglo ikono v zgornjem levem kotu zaslona.

 

 

Odprite zavihek »Home« in nastavite temperaturo leve in desne šobe na 180 °C.

 

 

Ko šobe dosežejo temperaturo, odprite zavihek "Utilities" in izberite ikono leve šobe, nato pa s puščico navzdol omogočite delovanje leve šobe.

 

 
 
V nastavitvah onemogočite motorje in potisnite ekstruder na sredino postelje. To naredite z ročnim premikanjem zgornjega dela ekstruderja in s posebnimi previdnostnimi ukrepi, da se ne dotikate vročih površin tiskalnika.
Izmerite razdaljo med vrhom šobe in površino za tisk z 0,2 mm merilnim lističem.
Ko je postelja pravilno kalibrirana, morate opaziti trenje na merilnem listku med ležiščem in šobo, ne da bi pri tem potrebovali pretirano silo. Če trenutni položaj ne ustreza temu opisu, glejte »Manual Pro2-100 Calibration Nozzle Height Calibration«.
 
 
 
 
Premikajte ekstruder do vseh štirih kotov magnetne plošče in preverite razdaljo z merilnim listkom. V primeru, da merilni listek ne posnema osrednje pozicije, poskusite ugotoviti ali je preveč oddaljen (ohlapen) ali preblizu (tesen).
Če je razdalja prevelika, s 5,5 mm vtičnico zrahljajte osrednjo matico pod določenim vogalom. Druga dva vijaka enakomerno privijte, dokler se šoba in ležišče ne dotakneta merilnika z ustreznim uporom.
 
 
 
 
 
Izberite »Z-Home« gumb. Po končani kalibraciji preverite razdaljo med vrhom šobe in ploščo.
Če ekstruder premikate ročno, boste morali motorje po postopku usmerjanja znova izklopiti.
Preverite, da vsi 4 koti in sredina postelje nudijo pravilno količino upora, kot je prikazano v tretjem koraku.
Če so potrebne dodatne prilagoditve, ponavljajte korake, dokler ne dosežete ustreznega položaja.
 
[Povzeto iz Navodil za uporabo Raise3D Pro2 serije]