raise3d logo

 

 

 

 

 

 

 

 

Orodja:
① Raise3D Premium PLA filament(i)

 Kako naložiti filament?

1. V škatli z dodatno opremo najdete 2 držali za tuljavo filamenta.

 V škatli z dodatno opremo poiščite držalo za tuljavo z filamentom.

2. Odprite stranska vrata tiskalnika in namestite nosilec tuljave z filamentom na režo. Če želite namestiti dve držali za tuljavo filamenta, morata biti držali med seboj prepleteni. Nato na držala namestite dve tuljavi filamenta.

Namestite držala in tuljave z filamentom.

Opomba: Če je tuljava nameščena v točkah B in D, poskrbite, da se tuljava z filamentom vrti v smeri urinega kazalca. Če pa je nameščena v točkah A in C, naj se tuljava nitke vrti v nasprotni smeri urnega kazalca.

Poskrbite za pravilno vrtenje tuljave z nitjo.

3. Vstavite obe filamentni nitki v njuna hitra priključka. Na sliki spodaj je točka L hitri priključek desnega ekstruderja, točka R pa hitri priključek levega ekstruderja.

 Filament vstavite v hitre priključke.

4. Filament speljite skozi vodilno cev, nato pa ga vstavite v levi in desni ekstruder.

 Filamente vstavite v oba ekstruderja.

5. Na zaslonu izberite zavihek “Utilities”.

 Vstopite v zavihek “Utilities”.

6. Nastavite temperaturo konice na ustrezno temperaturo raztovarjanja. Na primer, privzeta temperatura nalaganja pri programu Raise3D PLA je 215 ℃. V tem primeru kot primer uporabljamo levo konico, zato nastavite temperaturo leve konice na 215 ℃.

Opomba: Priporočena temperatura nalaganja za druge filamente je običajno 5-10 ℃ višja od običajne temperature tiska.

 Nastavite temperaturo konice na ustrezno temperaturo raztovarjanja.

7. Izberite gumb “Load” in tiskalnik se bo začel segrevati. Ko doseže ciljno temperaturo, izberite možnost “Load”.

 Naložite filament.

8. Zobnik ekstruderja se bo začel vrteti. Nežno potisnite filament v ekstruder. Ko se filament iztisne iz konice, kliknite “OK”, da končate nalaganje.

 Filament potisnite v ekstruder.

9. Prepričajte se, da lahko filament enakomerno ekstrudirate, nato pa vstavite vodilno cev nazaj na svoje mesto. Zdaj lahko začnete tiskati svoj model.

Vodilno cev vstavite nazaj na svoje mesto.

Kako razložiti filament

1. Ko ste pripravljeni za raztovarjanje filamenta, se prepričajte, da ste končali nalogo tiska ali da ste nalogo prekinili.
2. Na zaslonu izberite zavihek “Utilities”.

Vstopite v zavihek “Utilities”.

3. Nastavite temperaturo konice na ustrezno temperaturo polnjenja. Na primer, privzeta temperatura nalaganja za Raise3D PLA je 215 ℃. Tu bomo kot primer uporabili levo konico, zato nastavite temperaturo leve konice na 215 ℃.

Nastavite temperaturo konice na ustrezno temperaturo raztovarjanja.

4. Izberite “Unload”, tiskalnik pa se bo začel segrevati. Ko tiskalnik doseže ciljno temperaturo, izberite “Raztovori”. Ekstruder bo predhodno ekstrudiral preostalo filamentno nitko in jo začel umikati.

Izvlecite filament.

5. Nežno izvlecite filamente iz ekstruderja. Ko so filamenti v celoti izvlečeni iz ekstruderja, na zaslonu izberite “OK”, da končate raztovarjanje.

 Nežno izvlecite filamente iz ekstruderja.

6. Zavrtite tuljavo z filamentom, da ga popolnoma izvlečete iz vodilne cevi. 7. Odstranite tuljavo filamentov iz držala, konce filamentov vstavite v luknjice za pritrditev filamentov, kar preprečuje, da bi se filamenti zapletli ali zavozlali.


 Shranjevanje tuljave z filamentom.

 

 

Vir: Raise3D.