raise3d logo

 

 

 

 

 

 

 

 

Orodja:
① 3mm inbus ključ
② Tesnilo za trakove
③ Pakirni trak


1. Nastavite temperaturo, ki je za 5 ℃ višja od temperature tiskanja naloženih filamentov, in na strani “Utilities”izberite gumb “Unload”. Počakajte, da se konica segreje na nastavljeno temperaturo.

2. Izberite gumb “Unload”, da odstranite filament.


3. Počakajte, da se filament popolnoma raztovori.


4. Izvlecite vodilno cev in filament.
(Če je filament naložen v drugi konici, ponovite korake.)


5. Ponovno namestite varnostne sponke.

6. Ekstruder premaknite v zadnji levi kot. Pritrdite palice X, Y in prečne palice z originalnimi varnostnimi sponkami, izmenično v smeri sponk nad in pod palicami. Vsak odsek bo imel 6 sponk.


6. Pritrdite sponke.

Sponke pritrdite z vezicami.


7. Pritrdite ekstruder.

Za podaljšanje dolžine povežite 3 vezice. Ekstruder z zadrgami ovijte okoli označenih vijakov. Vezice morajo iti okoli pod enim vijakom in nato nad drugim vijakom.


8. Naložite škatlo z dodatno opremo.

Odstranite držala za filamente in vijake za palce plošče za izdelavo ter jih skupaj z drugimi priloženimi majhnimi sestavnimi deli (razen transportnega materiala in napajalnega kabla) položite v rjavo škatlo za dodatno opremo.


9. Zapakirajte ploščo.

Odstranite ploščo in jo vstavite v penast ovoj.


10. Vložite komplet dodatne opreme.

Rjavo škatlo z dodatno opremo vstavite v njen penasti ovitek in jo položite pod ležišče osi z. Na škatlo za dodatno opremo položite obe škatli z filamentom. Na koncu nad škatli z filamenti položite še embalažo z ploščo.

11. Spustite posteljo.

V zavihku “Utilities” izberite modro puščico navzdol za os Z, da spustite ploščo za os Z in pritrdite paket pod posteljo.


12. Zavarovanje osi Z.

Vijaka za objemko osi Z vstavite skozi list z nalepkami in v blok za pritrditev.


13. Ta blok pritrdite na njegovo drugo polovico okoli navojev osi Z. Te sponke namestite na zgornji del navojev na obeh straneh.


14. Izklopite tiskalnik.

Izklopite stikalo za napajanje, izvlecite napajalni kabel in kabel položite nazaj v označeno škatlo za kabel.


15. Postavite spodnjo peno.

Postavite spodnjo peno v kartonsko podlago. Poiščite dve zarezi za držalo za roke in zarezo za stikalo za napajanje. Stikalo za napajanje poravnajte z navedeno zarezo in spustite tiskalnik v podlago.


16. Postavite peno za pokrov.

Z vogalnimi penami prekrijte 4 vogale akrilnega pokrova. S peno z zarezami pritrdite vogal z nosilcem za kabelsko verižico.


17. Pokrijte škatlo.

Štiri vogalne stebričke namestite v kartonsko podlago in sklop pokrijte z veliko pakirno škatlo.

Opomba: škatla ni kvadratna. Za pravilno poravnavo se mora serijska številka na škatli ujemati s serijsko številko na tiskalniku.


18. Vstavite zgornjo peno.

Škatlo z napajalnim kablom vstavite nazaj v zgornjo peno in namestite zgornjo peno v škatlo. Za zaščito robov okoli zgornje pene uporabite 4 kratke vogalne stebričke. Zatesnite škatlo z lepilnim trakom.


19. Če boste tiskalnik pošiljali s paleto, ga skupaj s paleto pritrdite s pasovi.


Vir: Raise3D.