raise3d logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Orodja:

① Zip vezice
② vijačnik s ploščato glavo
③ lopatica
④ Klešče za žico


1. Izberite gumb Z home, da premaknete os Z v začetno lego. Ko je postelja usmerjena, jo spustite tako, da izberete puščico navzdol in jo spustite, dokler z izvijačem ne dosežete priključnega bloka.

Opomba: Višino lahko nastavite na 50-100 mm.


2. Izklopite napajanje in odstranite zadnjo ploščo.

3. S 3 mm izvijačem s plosko glavo odstranite vtičnico za kabel ogrevane postelje.


4. Z majhnim izvijačem s plosko glavo odprite zaponke kabelske verige. Odstranite senzor ogrevane postelje.


5.Previdno položite tiskalnik tako, da so vratca za filament obrnjena navzgor, in odprite pokrov plošče krmilnika gibanja.

Opomba: Odprite ploščo krmilnika gibanja tako, da odstranite ploščo s strelo.


6. S ploščatim izvijačem odstranite kabel ogrevane postelje.


7. Odstranite plastični meh pod tiskalnikom in prerežite zadrge. Izvlecite kable ogrevane postelje (najdebelejšega med žicami). V nekaterih primerih bo morda težko dostopati do žic, ne da bi odstranili spodnjo ploščo.


8. Odrežite vse vezice, ki pritrjujejo kabel ogrevane postelje vzdolž okvirja tiskalnika. Odstranite stari kabel in ga nadomestite z novim.


9. Novi kabel z vezico povežite s kabelskim snopom.

10. Namestite novega na ploščo krmilnika gibanja.

Opomba: Rdeča žica je vstavljena v pozitivno, črna pa v negativno smer.


11. Žice kabla ogrevane postelje namestite v luknje vtičnice in ponovno namestite vijake s 3 mm izvijačem s plosko glavo. Zaprite kabelsko verigo in priključite kabel senzorja skupaj.

Opomba: Ne vstavljajte do izolacije žice, sicer lahko pride do električnega kratkega stika; rdeča (napajalna) žica mora biti poravnana z ustreznima rdečima žicama na obeh straneh napajalne vtičnice.


12. Ko zategnete priključni blok, lahko preverite, ali so štiri žice nameščene na svojem mestu, tako da potegnete vsako žico posebej.


Vir: Raise3D.