raise3d logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Odprite stranska vrata tiskalnika in namestite nosilece tuljave v pritrdilne točke.

Namestite tuljave filamenta na držala.

Opomba: Če je tuljava nameščena na točkah B in D, se mora filamenta vrteti v smeri urinega kazalca, če je nameščena na točkah A in C, se mora tuljava filamenta vrteti v nasprotni smeri urinega kazalca.

2. Na zaslonu izberite zavihek “Utilities” in nastavite temperaturo šobe na ustrezno temperaturo polnjenja za filament, ki se uporablja v tej šobi. (Privzeta temperatura nalaganja za Raise3D PLA je 215 ℃. Priporočena ciljna temperatura za druge filamente je običajno 5-10 ℃ višja od običajne temperature tiska.)

Izberite gumb “Load” in tiskalnik se bo začel segrevati. Ko je dosežena ciljna temperatura, izberite “Load”.

Ekstruder bo začel nalagati filament. Počakajte, da se filament enakomerno ekstrudira, nato izberite “OK”, da končate postopek nalaganja.

3. Poiščite konec filamentnega vlakna in ga napeljite skozi vodilno cevko.

Dvignite vodilno cev in konec filamenta vstavite do konca v ekstruder, dokler ne začutite, da ga je zagrabil podajalni mehanizem.

4. Na zaslonu izberite zavihek “Utilities” in nastavite temperaturo vsake konice. Za temperaturo uporabite enake smernice kot pri nalaganju (korak 2).

5. Izberite gumb “Unload” in tiskalnik se bo začel segrevati. Ko je dosežena ciljna temperatura, izberite “Unload”. Esktruder bo za nekaj sekund samodejno začel s predhodnim nalaganjem. Po končanem predhodnem nalaganju pa preklopi na razkladanje.

Počakajte, da se filament popolnoma izvleče, nato izberite “OK”, da dokončate postopek raztovarjanja.

6. Če želite po raztovarjanju shraniti filament, zvijte tuljavo, dokler se konec filamenta popolnoma ne odstrani iz vodilne cevi. Med navijanjem sledite koncu filamenta, da preprečite zapletanje.

Odstranite filament iz držala tuljave in zataknite konec v razpoložljive luknje na strani tuljave, da bi elegantno pritrdili filament in preprečili napake pri zapletanju.

Vir: Raise3D.