Ameriški startup Physno, ki je lansiral geometrijski iskalnik zasnovan za sodelovanje s programsko opremo CAD in PLM, namerava razviti »Google 3D-modelov«. V sodelovanju s podjetjem Drive Capital so zbrali $6.9 milijona sredstev namenjenih razvoju »Googla 3D-modelov«.

Zbrana sredstva bodo namenili razvoju, inovativni adaptaciji obstoječe Physna tehnologije, ter okrepitvami v njihovi marketinški ekipi in oddelku inženirjev.
Združili so moči z vodilnimi podjetji v raznolikih industrijskih panogah, vključno s proizvodno, letalsko, avtomobilsko, obrambeno in elektro industrijo. Sodelujejo z podjetji zvenečih imen kot so Siemens, PTC, Oracke, vladnimi organizacijami in vodilnimi univerzitetami.
Nameravajo nadaljne razvijati iskalnik 3D-modelov, ki uporabnikom omogoča primerjavo in analizo tisočih 3D-modelov z namenom nadzora kakovosti in avtomatizirane inšpekcije.

Paul Powers, ki je leta 2015 ustanovil Physno, navaja:

»Rezultati so bili izrazito natančnejši in hitrejši, kot je bilo kadarkoli možno v 3D iskanju. Trenutno praskamo po površini. Uporabnost tehnologije Physne je skorajda neomejena.«

(Vir: medium.com)

Physna je okrajšava za »Physical DNA« in označuje geometrijski iskalnik, ki povečuje učinkovitost znotraj CAD oblikovanja in proizvodnje. Program s pomočjo CAD in PLM operacij 3D datoteke razčleni v kodificirano strukturo. Tako dobimo strukturo podobno »DNK« 3D-modela. Iskalnik lahko s strojnim učenjem prepozna skupne lastnosti 3D modelov in na ta način išče podobnosti v fizičnem svetu. Rezultate iskanja črpa iz posameznikove baze 3D-datotek. Ta vključujejo tako podobnosti kot razlike med 3D-modeli in datoteke uporabljene pri iskanju, ne glede na tip. Uporabniki lahko z uporabo Physne iščejo med milijoni 3D-modelov. Navajajo, da 3D iskalnik lahko preveri skladnost 3D datotek in doseganje standardov.
Varnost je ključnega pomena, zato se Physna poslužuje dvojnega varnostnega preverjanja in časovnih žigov. Samozavestno navajajo, da je praktično nemogoče, da bi hekerji zaobošli njihove kompleksne varnostne algoritme.

(Vir: smartbusinessdealmakers.com)

»Verjamem, da lahko delo Paula Powersa in njegove ekipe revolucionira delovni proces inženirjev po vsem svetu.«

Partner Drive Capitala, Mark Kvamme, ponosno pove, da so izjemno navdušeni nad priložnostjo, da investirajo v Physno.

 

»Spomnim se, kako sem opazoval vzpon Googla vse do podjetja, ki je postavilo standard za iskanje besedil in slik. Enak potencial vidim tu in verjamem, da Physna lahko postane podjetje, ki bo definiralo trg 3D iskanja.«

 

Razvoj 3D-googla bomo pozorno spremljali in z vami delili novosti, zato redno spremljajte naše novice.