Portal All3dp.com se je posvetil industrijskim 3D-tiskalnikom poljskega podjetja 3DGence, katerih naprave in materiale najdete tudi v naši ponudbi. Za vas smo pripravili povzetek prispevka.
Udarno valovanje 3D-tiska v industriji je čutiti od letalske do avtomobilske industrije; impresivni 3D-tiskalniki, kot je 3DGence INDUSTRY F340, postajajo ključnega pomena med naprednejšimi industrijskimi velikani. Nepogrešljivi so v procesu prototipiranja, kot del proizvodnega procesa ter proizvodnje rezervnih delov in orodij.

3Dgence, Poljski proizvajalci industrijskih 3D-tiskalnikov, so strokovnjaki na področju implementacije tehnologij 3D-tiska in tudi edino poljsko podjetje s TÜV Rheinland certificiranim 3D-tiskalnikom. Prav tako se lahko pohvalijo kot prvi, ki so na tržišče lansirali topni podporni material za tisk s PEEK materialom.
V njihovi ponudbi najdemo poleg zmogljivega 3d-tiskalnika INDUSTRY F340 tudi DOUBLE P255, visoko storilni napravi, ki sta bili oblikovani za industrijsko rabo.

INDUSTRY F340 je 3D-tiskalnik elegantnega izgleda, s popolnoma zaprto in ogrevano komoro, idealno za 3d-tisk preciznih in vzdržljivih delov, ter filtracijskim sistemom.
3D-tiskalnik F340 ponuja veliko tiskalno površino, 260 mm x 300 mm x 340 mm, ki jo lahko izkoristite za tisk z raznolikimi inženirski mi materiali, vključno s PEEK-om in okrepljenimi materiali, kot so PA-CF. 

To mu omogoča posebno zasnovan modularni sistem, ki dovoljuje preprosto menjavanje modulov.
Trenutno ponuja štiri module, vsak je namenjen tisku z določenim inženirskim materialom ali skupino materialov ter optimizaciji procesa.
»Da bi tiskali s širokim spektrom materialov, ne potrebujete kupovati različnih naprav, samo zamenjate modul.« pove vodja izvoza 3Dgence, Dominik Fitowski. »Stranke lahko izberejo 3D-tiskalnik idealen za njihove potrebe, ga nadgrajujejo in mu dodajajo raznolike module za 3D-tisk.«Na takšen način lahko podjetje zmanjša svoje stroške, saj kupijo le mudule za materiale, ki jih bodo uporabljali in nato uporabljajo to napravo za različne potrebe.«

3D-tiskalnik 3Dgence INDUSTRY F340 trenutno ponuja štiri module:

  • PRO
  • HF
  • HT
  • HTMax.

PRO modul je namenjen 3D-tisku z ABS, PLA. PET, PP ASA in nylon materialom ter uporablja BVOH (v vodi topne), HIPS (fizično odstranljive) in ESM-10 (inženirsko topne materiale) kot podporo.

ESM-10 je inženirski tip filamenta, ki zagotavlja primerno podporo materialoma PEEK in ABS. Odstranite ga lahko s pripravljeno vodno raztopino.

Mateusz Sidorowicz, specialist za marketing iz podjetja 3DGence pove: »Ustvarjanje 3d-natisnjenih objektov večjih dimenzij z napredno geometrijo je sedaj lažje. Topni podporni materiali za tehnične materiale ustvarjajo nove  priložnosti, posebej za industrijska podjetja. Proizvajalci se pospešeno poslužujejo 3D-tiska za proizvodnjo rezervnih delov naprav, orodja in tudi končnih izdelkov. Uporaba tehnologij 3D-tiska proizvodnim podjetjem pomaga zmanjšati stroške in skrajšati proizvodni čas. Tako postajajo bolj konkurenčna in zanimiva potencialnim kupcem.«

Vsak modul je namenjen delovanju z različnimi podpornimi materiali. Modul kot je Htmax so oblikovani za delo z PEEK materialom ter ESM-10 kot podpornim materialom. 3Dgencin modul HT je namenjen materialom PC, PC-CF, PC-ABS in PC-ESD,  medtem, ko je HF modul namenjen materialom kot so ABS, ASA, in PA-CF ter ima za ta namen širšo šobo premera 0,6 mm, za hitrejši 3D-tisk.

3d_tiskalnik_3dgence_industrija

 

3Dgence tehnologija v pomoč podjetjem raznolikih industrijskih panog

Optimizacija prototipiranja, obdelava plastike in celo avtomobilska industrija, vse to so področja, kjer je uporabna tehnologija 3Dgence.
Poljsko podjetje Geo Globe je v svoj delovni proces vključilo 3D-tiskalnik F340 in tako skrajšalo čas prototipiranja prevoznih pladnjev. Še preden so pladnji pripravljeni na postopek prototipiranja jih 3D-natisnejo in preverijo konstrukcijske predpostavke ter na podlagi tega določijo želene parametre in odstopanja.
Prototipiranje je včasih lahko trajalo več tednov, s 3D-tiskom pa so ta čas skrajšali na par dni.

Industrijski 3D-tiskalnik F340 najdete tudi v naši ponudbi. Z veseljem svetujemo o implementaciji 3D-tehnologij v vaše podjetje