BASF-ov poslovni inkubator Chemovator alum Replique je v sodelovanju z Miele, vrhunskim proizvajalcem gospodinjskih aparatov s sedežem v Nemčiji, sklenil dogovor o aditivni proizvodnji. S partnerstvom bo Replique imel izključno pravico proizvajati in pošiljati 3D-natisnjene izdelke Miele s pomočjo svoje decentralizirane proizvodne mreže. Repliquejevo mrežo 3D-tiska sestavljajo prvovrstni ponudniki proizvodnje, ki uporabljajo najsodobnejše tehnologije izdelave aditivov (FDM, SLS, MJF, SLA itd.) in visokokakovostne materiale (polimeri, kovine, kompoziti). Sodelovanje z Repliqueom je odstranilo potrebo po skladiščenju velikih količin Mielejevih fizičnih izdelkov; namesto tega bodo modeli shranjeni, kot digitalni inventar in izdelani na zahtevo, z uporabo najnovejših tehnologij 3D-tiska.

 

 

 

 

Dodatki za gospodinjske aparate

Miele je svoj projekt 3D4U začel maja 2020, da bi svojim strankam ponudil brezplačne modele 3D-natisnjenih dodatkov za gospodinjske aparate. Vse večje povpraševanje je privedlo do ideje, da bi te izdelke ponudili kupcem, ki nimajo 3D-tiskalnikov. Izdelovalec gospodinjskih aparatov je s tremi dodatki v spletni trgovini Miele (objemko za kavo, čistilom za vrtine in ločevalnikom, kot priključki za sesalnik) načrtoval razširitev svoje ponudbe izdelkov. “Miele in Replique sta dva pionirja v svojih panogah, ki vrsto storitev od 3D4U postavljata na novo raven,” pravi David Buhl, vodja Miele Room Care.

 

 

Digitalni pomnilnik Replique in izdelava na zahtevo omogočata Miele prilagodljivost, da strankam hitro in stroškovno učinkovito zagotovi novo dodatno opremo – tudi iz samo ene serije. Poleg tega Repliqueova celovita rešitev Mieleju omogoča enostavno integracijo procesov, povezovanje obstoječih rešitev za naročanje in e-poslovanje, samodejno obdelavo naročil in strokovno znanje o 3D-tisku na industrijski ravni.

 

 

Replique ponudba 3D-tiska je certificirana za stik z živili in popolnoma se ujema z Mielejevimi standardi kakovosti. »Postopki certificiranja pri 3D-tisku so zapletena tema, ki je še ni treba zares upoštevati na področju odobritve živil. Sodelujemo s partnerjem Forward AM in smo prvi ponudnik rešitev 3D-tiska, ki izvaja postopek 3D-tiska po GMP in zato lahko zagotovimo visoko zanesljivost postopka, «pravi dr. Max Siebert, soustanovitelj podjetja Replique.
Glede na sporočilo za javnost sta Replique in BASF Forward AM prva uvedla dobro proizvodno prakso (GMP) za 3D-tisk polimernih delov primernih za stik z živili. Po tem sistemu podjetja zagotavljajo, da se njihovi izdelki dosledno proizvajajo in nadzorujejo v skladu s standardi kakovosti. Več o partnerstvu Miele in Replique izveste tu.

Vir fotografij: Replique.

Vir prispevka.