Redefine Meat razvija tehnologijo 3D-tiska za proizvodnjo rastlinskih alternativ za meso (ki jim pravijo izdelki “Alt-Meat”). Danes je izraelsko podjetje razkrilo rezultate največje javne javne degustacije izdelkov Alt-Meat doslej, namenjenih mesojedcem. V sodelovanju z Best Meisterjem (visokokakovostnim izraelskim distributerjem mesa) sta podjetji v majhnem predmestju Tel-Aviva postavili tovornjak s hrano za vse, ki obožujejo meso in pričakovali približno 200 degustacij v 2 dneh. Koncept tovornjaka so poimenovali “V mestu je novo meso”. Po podatkih Inštituta za dobro hrano je prodaja rastlinskih alternativ samo v ZDA lani narasla za 11 %. Zadovoljstvo z izdelki naravno vpliva na različne dejavnike, vključno s koristmi za zdravje, podnebne spremembe in dobrim počutjem živali, pri uspehu mesnih nadomestil.

 

Priprava 3d-natisnjenega nadomestnega mesa.

 

V Tel-Avivu se je tovornjak ponašal z osnovno mediteransko mesno hrano, ki jo je zagotovila družba Redefine Meat, pripravljeno po naročilu. Meso je bilo resnično na preizkušnji, postreženo je bilo z malo začimbami ali dodatki: čute potrošnikov so v celoti osredotočili na videz, okus in teksturo Alt-Meat mesa. Več kot 600 obiskovalcev je obiskalo tovornjak s 3d-natisnjeno hrano in kupilo skoraj 1.000 obrokov mesa. Po razkritju, da so mesni izdelki rastlinski, so povratne informacije potrošnikov v veliki večini pokazale, da so izdelki Alt-Meat po ključnih meritvah, kot so okus, tekstura in občutek v ustih, primerljivi z živalskim mesom – z več kot 90-odstotno stopnjo sprejemljivosti.
Eshchar Ben-Shitrit, izvršni direktor in soustanovitelj podjetja Redefine Meat, se spominja izkušenj: “Verjamemo, da bi moralo biti meso Alt-Meat enako dobro kot živalsko meso – čisto preprosto. Redefine Meat je to dosegel z vsakim izdelkom, ki so ga poslali na preizkus, s čimer je pogovor Alt-Meat preusmeril iz zdravja in trajnosti ter stališča, da je res blizu” v “wow, to meso je izjemno okusno” “. Podjetji sta se odločili za strateško partnerstvo; Best Meister bo izdelke Alt-Meat podjetja v prvi polovici leta 2021 komercialno distribuiral izraelskim restavracijam in vrhunskim mesnicam.

 

Tovornjak s 3D-natisnjenim nadomestnim mesom.

 

Več, kot tri leta razvoja

Redefine Meat je že julija 2019 predstavil prve izdelke Alt-Steak, z uporabo industrijske digitalne proizvodnje iz rastlinskih sestavin. Ustvarjen z uporabo nove in patentirane tehnologije 3D-tiska podjetja, je bil namen start-upa poustvariti teksturo, okus in videz govedine. Ne samo to, razviti je bilo treba tehnologijo, ki jo je mogoče razširiti in zadovoljiti povpraševanje velikih trgovskih trgov. Septembra 2019 je Redefine Meat zbral 6 milijonov ameriških dolarjev, da je na trg lansiral svoj 3D-tiskalnik za meso.

Eshchar Ben-Shitrit je pojasnil: “Naš cilj ni razviti novega živilskega izdelka, temveč uvesti novo živilsko tehnologijo, ki bo postala platforma za hitro uvajanje novih in vrhunskih alternativ mesu, kot jih še nismo poznali.

 

 

Danes je Redefine Meat bližje kot kdaj koli prej. Ori Zaguri, izvršni direktor podjetja Best Meister, je pojasnil: »Ne samo, da so bile povratne informacije potrošnikov v veliki meri pozitivne, ampak nam bo tehnologija Redefine Meat zagotovila tudi obseg kakovostnih kosov mesa na zahtevo naših strank iz enega samega vira. Verjamemo, da je množični trg mesojedcev pripravljen na nadomestno meso te kakovosti, in navdušeni smo, da jim ga bomo prvi dostavili. ” Več informacij najdete tu.

Vir: 3dnatives.com.