Naj vas ne zavede preprost dizajn, Mayku Formbox je zmogljiv namizni vakuumski oblikovalec, ki ga lahko uporablajte na različne načine. Ustvarjate lahko lahko z mavcem in čokolado, betonom ali milom. Vaša ustvarjalnost je vaša edina omejitev.

Mayku FormBox je uporabniku prijazna tehnologija za ustvarjanje kalupov, ki jo poganja sesalec za domačo uporabo. Pri nas je vakuumsko oblikovanje še novost. Nekateri sicer že poznajo koncept, vendar si večina predstavlja velike industrijske naprave. Mayku s sistemom FormBox postavlja pravila na glavo, omogoča vam izdelavo kalupa že v nekaj sekundah, kar pomeni, da bo vaš razvojni cikel izdelka precej krajši. 

Kaj sploh je vakuumsko oblikovanje? Je poenostavljena različica termoformiranja, plastična plošča se segreje in raztegne čez kalup, istočasno pa jo vakuum potiska ob kalup. Postopek se običajno uporablja za shranjevanje hrane in izdelavo vrat letalskih kabin.

 

 

Varen in kompakten

Metalno sivo ogrodje naprave poživijo živo rumeni detajli in led lučka, kar daje napravi videz hipsterske tehnološke igrače. Videz naj vas ne zavede, saj napravo poganja zmogljiv grelec, ki ogreva posteljo, da lahko z njo oblikujete kalupe po svojih željah. Preprosto in učinkovito.

Širok spekter materialov za uporabo

V plastične kalupe, izdelane na FormBox-u, lahko vlivamo raznolike materiale; vaša edina omejitev je vaša ustvarjalnost. Pole za vlivanje so varne za uporabo z živili in primerne za večkratno uporabo. Mešanica Mayku Pour vam služi za izdelavo vzdržljivih kalupov, ki se tudi po večkratni uporabi ne deformirajo.

Mayku FormBox vakuumski oblikovalec
Mayku vakuumski oblikovalec

Fleksibilnost pole za oblikovanje

Proizvajalec Mayku navaja, da FormBox najbolje deluje z materiali debeline med 0.25 in 1.5 mm. Kupite lahko njihove pole za oblikovanje, ki so na voljo v dveh različicah; prosojni in beli. Pole imajo nelepljivo in fleksibilno površino, ki zagotavlja enostavno odstranjevanje modela iz kalupa. Prozorne pole priporočajo za izdelavo embalaže. Oba materiala sta primerna za reciklažo in tudi delno sestavljena iz recikliranih plastičnih odpadkov.

Mayku FormBox vsebina škatle
Mayku FormBox vakuumski oblikovalec
Mayku FormBox v šolstvu
Mayku FormBox unikatne praline
Mayku FormBox praline embalaža
Mayku FormBox unikatno milo

Prvi vtisi

Vakuumski oblikovalec smo dodali v našo ponudbo in takoj, ko je prispela prva pošiljka, smo polni entuziazma demo enoto postavili v našo delavnico in pričeli z preizkušanjem.

In kakšni so naši prvi vtisi?

Enotno smo kot najljubšo lastnost naprave izpostavili to, kako preprosta je za uporabo. Iz tega razloga smo prepričani, da jo boste zlahka umestili v restavracijo, ki želi izstopati z unikatnimi pralinami in izdelki iz čokolade, v šolski program ali vaš kotiček za ustvarjanje. Za izdelavo kalupov ne potrebujete tehničnih znanj in kompetenc ali pretirane praktičnosti, zato je resnično primerna za vse.

Napravo že najdete v naši spletni trgovini