raise3d logo

 

Podjetje GJ Plastics LTD, s sedežem na severozahodu Združenega kraljestva ima več kot 30 let izkušenj z izdelavo različnih izdelkov iz akrila, kot so promocijska stojala, napisi in correx tisk.

Direktor GJ Plastics, Graham Croston, je bil prvotno navdušen hobi 3D-tiskar. Preko svojega hobija je prepoznal potencial in prednosti investicije v 3D-tiskalnik z dvema ekstruderjema. 3D-tiskalnik z dvojnim ekstruderjem lahko za njegovo podjetje izdela komponente, v kakovosti brizganja. Preden je Graham Croston implementiral industrijski 3D-tiskalnik, je za eno od svojih komponent plačal 1,65 € (£1,50 ) na enoto. Njegov cilj je bil prihraniti čas in postati stroškovno učinkovitejši z lastno izdelavo delov in komponent s 3D-tiskom. Implementacija Raise3D Pro2 je Crostonu omogočila, da je dosegel svoj cilj.

 

 

 

Podjetje GJ Plastics je želelo z malo serijsko proizvodnjo prispevati k boju proti COVID-19

Med izbruhom COVID-19 je Croston videl priložnost, da pomaga zaščititi ljudi, ki so redno v neposrednem stiku z javnostjo. Norton je mislil, da bo izdelke, ki so bili prvotno namenjeni izložbenim namenom, prilagodil za izdelavo zaščitnih vizirjev, namenjenih zaščiti proti COVID-19. Sprememba v proizvodnji pa je zahtevala krajši produkcijski čas, stroškovno učinkovitost in preprosto izvedbo.

GJ Plastics uporabi 3D-tiskalnik Pro2 z dvojnim esktruderjem za izdelavo zaščitnih vizirjev

Podjetje GJ Plastics je s 3D-tiskalnikom Raise3D Pro2 hitro prilagodilo proizvodnjo in svojim kupcem dobavilo svojo različico zaščitnih vizirjev. Ker je Pro2 3D-tiskalnik industrijskega razreda, je višje kakovosten in omogoča več možnosti tiska, kot originalni Crostonov 3d-tiskalnik iz hobi obdobja. S Pro2 je Croston zasnoval različne prototipe vpenjalnih in pritrdilnih elementov, z lastnim razvojem stroškovne učinkovite PLA rešitve, namesto da bi pri zunanjem ponudniku naročil aluminijaste dele.

 

 

Rezultati v proizvodnji po implementaciji 3D-tiskalnika Raise3D Pro

Pri GJ Plastics so ugotovili, da je bila implementacija Raise3D Pro2 izjemno stroškovno učinkovita, hkrati je prišlo do prihranka pri delovni sili. Na primer, komponenta, ki jo je podjetje prvotno oddalo zunanjemu podjetju, stane 1,65 € (£1,50 ) na enoto, je zdaj natisnjena v podjetju. V zadnjih 10 tednih je GJ Plastics proizvedel 20.000 istih komponent za 0,05 € ali 25 britanskih penijev. Tako so v enem tednu prihranili 2.744 € (£2500)!

 

 

Graham Croston je prišel do zaključka, da so 3D tiskalniki Pro2 z dvojnim ekstruderjem enostavni za uporabo in zanesljivi, kar bistveno zmanjša čas izpada proizvodnje in podjetju omogoča večji dobiček. Poleg tega so ugotovili, da je Pro2 eden najboljših 3D-tiskalnikov z dvojnim ekstruderjem na trgu, ki zagotavlja visoko kakovost in zanesljiv tisk z dvojnim ekstrudiranjem. Posledično namerava Croston v naslednjih 12 mesecih kupiti več Pro 2 naprav.

“Zaščitni vizirji COVID-19 so potrebni v bolnišnicah, univerzah, letališčih itd. Zdaj lahko komponente za naše vizirje izdelamo v podjetju, hitro in izjemno stroškovno učinkovito.”
– Direktor Graham Croston

»Razlog, da kupujemo pri 3DGBIRE, je ta, da ne samo, da imajo na zalogi veliko rezervnih delov naprave in tehnična podpora, ki jo nudijo. To je popolnoma fantastično – oddaljeni so le telefonski klic in z veseljem nam pomagajo pri izbiri materialov. 3DGBIRE dam 10 od 10. S takšnimi podjetji si želite sodelovati.”
– Direktor Graham Croston o potrošniški izkušnji nakupa 3D-tiskalnika Raise3D

 

 

Povežite se z nami: Če želite predstaviti vašo zgodbo o 3D-tisku, nas kontaktirajte in opišite kako je 3D-tisk preoblikoval vaš delovni proces.