Uporabnik foruma Raise3D, Caxton3d,  je iz želje, da zamenja vodni razdelilnik na gasilskem avtomobilu iz leta 1913 ustvaril CAD modele in kalupe za vlivanje aluminija v pesek, da bi ustvaril drugače nenadomestljiv del motorja.

Zaradi težavnost varjenja aluminija te starosti postane litje edina rešitev za popravilo te vrste delov. Sam postopek vlivanja prinaša številne spremenljivke, ki jih je treba upoštevati. To so: krčenje kovinskih delov med hlajenjem in jedrni kalupi za votle litine. Za optimalno doseganje končnih rezultatov je Raise3D N2 Plus uporabljen kot sestavni del tega zahtevnega postopka litja.
Brez pomoči šablon ali tovarniških risb je vlivanje nadomestnih delov zahtevalo veliko preizkušanja in napak pri ročno izdelanih lesenih modelih. S pomočjo 3D-tiska je mogoče digitalne modele enostavno prilagoditi in uporabiti za ustvarjanje poceni prototipov in modelov.

Pred implementacijoo 3D-tiska so tradicionalne metode vključevale:

  • Delovne modele iz ročno rezbarenega lesa.
  • Različne netočnosti zaradi ročno izdelanih delov.
  •  Več kalupov za ustvarjanje pozitivnih in negativnih modelov.

Z implementacijo 3D-tiska so pri postopku vlivanja:

  •  Zmanjšali stroške modelov za prototipiranje in testiranje.
  •  Zmanjšali potrebo po delovni sili z avtomatiziranimi postopki tiskanja.
  •  Dosegli višjo natančnost s preciznimi digitalnimi modeli.
3d-tisk gasilski avto motor

Postopek:
 
Na začetku vlivanja, Caxton3d najprej ustvari digitalno repliko razdelilnika s pomočjo Solidworks programske opreme. Tovarniške risbe za dele te starosti niso na voljo, zato so dimenzije vzete iz originalnega kosa in prevedene v CAD model. Model 3D-natisne kot prototip in ga namesti na originalno strojno opremo za merjenje prileganja in toleranc. Upoštevajoč količino krčenja kovine pri hlajenju, v modelu izvaja potrebne spremembe, dokler ne doseže želenega rezultata.
Caxton3d je oblikoval je nov razdelilec, ki ga bo uporabil za ustvarjanje kalupa.
Dodal je „jedro“, ki kovini preprečuje pretakanje in ustvari votel del. Prilagojeni model je zasnovan z razdelilnikom in jedrom. Iztiski iz jedra bodo uporabljeni za ločeno shranjevanje oblikovane peščene sredice znotraj kalupa.
Če želite ustvariti peščeno jedro, je negativni del modela natisnjen kot dvodelni kalup. Ko ustvarite takšen del, ki je veliko večji od ležišča tiskalnika, bo vsaka polovica razdeljena na dva dela in združena, da ustvarite zrcalne polovice. Za zagotovitev poravnave Caxton3d je dodal registrske oznake za vijake, ki bodo ustvarili neprekinjeno jedro polja.
3d-tisk litje aluminija
3d-tisk litje aluminj pesek
3d-tisk peščena forma litje luminija
Da ustvari peščeno jedro negativni del modela natisne kot dvodelni kalup. Takšen del je običajno večji od postelje 3D-tiskalnika, zato vsako polovico razdeli na dva dela in jih ločeno natisne. Zapahom je dodal registrske oznake s katerimi zagotavlja pravilno poravnavo polovic.
Kalup dokonča tako, da z pozitivnim modelom ustvari začetni odtis v pesku. Nastali bosta dve polovici, ena od teh dobi korito v katerega se bo vlivala kovina. Peščeno jedro, ki se ga odstrani iz dvodelnega kalupa bo zaprto med dve peščeni polovici. Kovina se vlije in končni kos iz aliminija se odstrani.
 
Raise3D 3D-tiskalnik