Portal 3Dnatives je pripravil seznam knjig o 3D-tisku, posodobljen za leto 2021. Od izmišljene otroške zgodbe vse do oblikovanja vašega prvega 3D-modela, seznam ponuja nekaj pronicljivega znanja o temah s področja 3D-tiska, ki vas zanimajo.

 

 

 

 

 

Otroške knjige

Peter And Pablo The Printer: Adventures In Making The Future

 

 

Otroci lahko skupaj s Petrom, ki je od očeta v dar prejel 3D-tiskalnik, igrivo odkrijejo vrednost in potencialni vpliv tehnologije. Tiskalnik Pablo lahko Petru ne le natisne vseh igrače, ki si jih želi, temveč tudi svojega novega najboljšega prijatelja, modrega psa Rockyja. Vendar Peter tudi izve, da čeprav Pablo lahko natisne karkoli, ne bi smel tiskati vsega. Čeprav nam je tehnologija prinesla neverjetne stvari, v sodobnem svetu ne bo mogla nadomestiti družbene interakcije in komunikacije.

‘Build a Better Book’ projekt

»Ustvari boljšo knjigo« Univerze v Coloradu Boulder je projekt o sodelovanju med šolami in prostori knjižnic, da bi razvili in ustvarili integrativne medije za otroke in mlade, kot so slikanice, igre in grafika. Otroci z orodji, kot so 3D-tiskalniki, laserski rezalniki in obrtni materiali, ustvarjajo knjige, igre in grafike STEM (STEM vključuje, podobno kot MINT, predmete naravoslovja, tehnike in matematike) s taktilnimi in zvočnimi funkcijami. Te izdelke so razvili mladi za osebe z motnjami vida in drugimi telesnimi in duševnimi motnjami. Skozi projekt srednješolci in srednješolci razvijajo tehnološke spretnosti, hkrati pa izdelujejo knjige in druge izdelke za slepe.

 

 

3D Printing Projects

 

Projekti 3D-tiska so vodnik po korakih 3D-tiska, ki je bil ustvarjen tako za otroke kot za odrasle začetnike, ki se želijo naučiti oblikovanja in 3D-tiska. Knjiga ne zajema le tem, na primer, kako deluje 3D-tiskalnik in različne vrste 3D-tiskalnikov, temveč bralcem poda navodila, kako skozi postopek 3D-oblikovanja, digitalnega modeliranja in kiparjenja, rezanja, tiskanja in celo barvanja končnih predmetov. Poleg tega je poceni, saj so bili vsi projekti v knjigi izbrani, ker so jih lahko izdelali z brezplačnim spletnim modeliranjem in programsko opremo CAD. Z lepimi in preprostimi navodili je idealen za otroka, ki se šele uči 3D-tiskanja, ali za odraslo osebo, ki si želi navdiha za enostavno sledljive projekte ali če želite izvedeti več o 3D-tisku na splošno.

 

Knjige o 3D-tisku za odrasle

 

3D Printing for Dummies, 2nd Edition (3D-tiskanje za telebane, 2. izdaja)

3D-tisk za telebane avtorjev Kalani K. Hausman in Richard Horne je bil posodobljen in objavljena je druga izdaja! Zagotavlja vam vse informacije, ki jih potrebujete, da se potopite v svet 3D-tiska. Naučili se boste, katere so različne vrste 3D-tiskalnikov in katere metode modeliranja lahko uporabite, odvisno od programske opreme. Izvedeli boste več o 3D-skenerjih in fotogrametriji, pa tudi materialih, kot so plastika, beton, vosek, steklo, kovina ali celo čokolada. Spoznajte številne aplikacije 3D-tiska, bodisi na medicinskem področju za umetne organe ali proteze, pri izdelavi stvari, kot so oblačila, igrač in pohištva ali celo v živilski industriji. Pred izdelavo natisnite prototipe svojega izdelka, prilagajajte do popolnosti in ustvarite svoj 3D-tiskalnik – vsega se lahko naučite z 3D-tiskom za telebane!

Make: Getting Started with 3D Printing

Eden izmed različnih vodnikov Make Community o vsem, od brezpilotnih zrakoplovov do robotov in različnih projektov, Uvod v 3D -tisk: praktični vodnik po strojni opremi, programski opremi in storitvah za novo proizvodno revolucijo je praktična knjiga o 3D-tisku za povprečne uporabnike. Knjiga vsebuje vse, kar bi potrebovali, da bi razumeli osnove 3D-tiska, vključno s kratko zgodovino, najboljšo izbiro strojne in programske opreme, praktičnimi vajami za bralce doma in navodili kako 3D-tisk uporabimo v življenju ali poklicu. Liza Wallach Kloski in Nick Kloski, avtorja, sta želela ustvariti knjigo, ki bi širši populaciji omogočila boljše razumevanje 3D-tiska, saj verjameta, da bo v prihodnjih letih še bolj vplivalo na naše življenje. Maja bo izšla nova izdaja knjige s še več informacijami. Ogledate si lahko tudi druge knjige znamke Make, kot so njihovi vodniki po Fusion 360, oblikovanje za 3D-tisk in še več.

3D Hubs’ 3D Printing Handbook

3D Hubs je priznana figura v industriji 3D-tiska in zastavili so si nalogo, da povežejo različne lokalne storitve 3D-tiska z uporabniki, ki želijo razviti svoj projekt. Na ta način lahko ponudijo številne tehnologije aditivne proizvodnje po ugodnejši ceni in boljši dostopnosti. Leta 2018, po mesecih dela in raziskav, so v želji, da bi se približali uporabnikom, priročnik za 3D-tisk ponuja izčrpen vodnik za študente, inženirje, arhitekte, oblikovalce itd. Pomaga vsem, ki želijo vstopiti v svet aditivne proizvodnje. Vsebuje več kot 300 strani fotografij, primere iz resničnega sveta, industrijske podatke in še več, da postanete strokovnjak za 3D-tisk.

3D Printing Failures, izdaja 2020

Neverjetno priljubljena knjiga o diagnosticiranju in odpravljanju vseh težav z namiznimi 3D-tiskalniki je bila posodobljena za leto 2020! Nova različica je v celoti prenovljena in predelana, da dohaja hitro spreminjajoči se sektor. Različica 2020 je za skoraj 50% daljša od prejšnje (2019) izdaje s 7 novimi poglavji in novimi fotografijami. Kot lahko pričakujemo iz naslova, knjiga vsebuje praktične nasvete pisateljev Seana Arande in Davida Feeneyja, ki imata obsežne izkušnje z uspešnim 3D-tiskom. Zasnovan je za zombiji

, da nenehno dosegajo dosledne lepe modele.

How to Make Money with 3D printing

 

 

Mnogi vedo, kaj je 3D-tisk, ne pa kako ustvariti 3D-modele ali uporabljati 3D-tiskalnik. Tako kot številne rastoče in inovativne tehnologije se optimizacija kakovosti, hitrosti in stroškov začne tudi širiti pri sprejemanju in potencialni uporabi. V svoji knjigi “Kako zaslužiti s 3D tiskanjem” Jeffrey Ito razvija idejo, da bi “vdrl v ekosistem 3D-tiska in postal svetovni 3D-oblikovalec”. Podrobno opisuje vse, kar morate vedeti, da postanete strokovnjak za tehnologije 3D-tiska in izkoristite to znanje. Jeffrey je diplomiral na Univerzi v Južni Kaliforniji na področju industrijskega in sistemskega inženirstva in je mladi podjetnik, ki se navdušuje nad 3D-tiskom in želi deliti ključ do njegove uspešne rasti v tej cvetoči industriji.

3D Printing Design

 

 

Knjiga o oblikovanju za 3D-tisk je napisana tako, da tako oblikovalcem kot vodilnim v industriji omogoča dostop do konceptualnega in praktičnega znanja, potrebnega za sodelovanje v kulturni in družbeni preobrazbi modne industrije. Organizirana je okoli treh ključnih tem: materiali / proizvodne tehnologije; računska geometrija / simulacija; in metodologije oblikovanja. 3D-tisk za modo bo študentom oblikovanja in strokovnjakom iz industrije zagotovil znanje, spretnosti in samozavest, potrebne za kritično sodelovanje s hitro razvijajočo se oblikovalsko pokrajino orodij, materialov in programskih aplikacij. Knjiga je polna projektnih vadnic po korakih, njen namen pa je na preprost način pojasniti zapletene postopke oblikovanja in izdelave z intervjuji z vodilnimi v industriji oblikovanja in 3D tiska.

The Zombie Apocalypse Guide to 3D printing: Designing and printing practical objects

 

 

Ste gledali Walking Dead in se spraševali, ali bi tudi sami lahko preživeli zombi apokalipso? Če ste (in imate 3D tiskalnik!), je to morda knjiga za vas. Po besedah avtorja je bila knjiga napisana za nekoga, ki želi izdelovati praktične, trajne predmete za vsakdanjo uporabo, prvo poglavje ima celo naslov “Oblikovanje in tiskanje stvari, ki se ne bodo zlomile, ko jo boste potrebovali za delo.” Preprosta knjiga je bila ustvarjena kot mesto, kjer najdete na enem mestu za vse, kar boste morda morali storiti za 3D-tisk. Omogoča tudi bolj zabavno branje, ki združuje praktične nasvete in tehnične predmete z lahkotnostjo.

Vas je katera od knjig prepričala in bi jo prebrali? Ste katero že prebrali?

Vir: 3dnatives.com