raise3d logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uporaba ideaMakerja in RaiseClouda je hiter in učinkovit način ustvarjanja optimiziranega delovnega postopka za ustvarjanje 3D-natisnjenih modelov. Ta poenostavljen postopek omogoča enostaven tisk, ne glede na to, ali pošiljate naloge enemu tiskalniku ali tisočim. Produkcijski 3D-tisk je enostavno izvajati, če združite preprostost in moč ideaMaker in upravljanja tiska RaiseCloud.

Kaj je ideaMaker?

Programska oprema Raise3D ideaMaker je naš brezplačni program za razrez datotek, ki pretvori 3D-datoteke v modele za tisk. S programom ideaMaker lahko uvozite svoje 3D-modele in izberete želene parametre tiska. ideaMaker bo nato to datoteko samodejno “razrezal” na plasti in jo shranil kot datoteko G-kode, ki bo uporabljena kot navodilo za tisk vašega modela.

Kaj je RaiseCloud?

RaiseCloud je spletno omrežje za upravljanje tiska. S storitvijo RaiseCloud imate popoln nadzor nad upravljanjem svojih 3D-tiskalnikov, ne glede na to, kje ste. Z vmesnikom RaiseCloud lahko spremljate svoja tiskalna opravila s posodobljenimi statistikami in živim prenosom ter z zmogljivimi funkcijami za načrtovanje poteka dela za upravljanje ekipe ljudi in več tiskalnikov – in še več.
Tako so obsežna produkcijska opravila še enostavnejša kot prej, in kar je najboljše – so popolnoma brezplačna.

Optimizacija delovnega procesa 3D-tiska z RaiseCloudom

Tekom tega vodnika vas bomo vodili skozi korake za prenos datotek programa ideaMaker v vmesnik RaiseCloud. Pri tem predpostavljamo, da imate nekaj izkušenj z uporabo programa ideaMaker. Če želite izvedeti več o uporabi programa ideaMaker, vam priporočamo, da obiščete blog “Začetek uporabe programa ideaMaker” ali naš videoposnetek ideaMaker Basics.

Preden začnete:

Vodnik vas bo vodil po najnovejših funkcijah programa ideaMaker, zaradi katerih je neposredno združljiv s storitvijo RaiseCloud. Preden začnete s tem vodnikom, se prepričajte, da uporabljate najnovejšo različico programa ideaMaker (3.6.0 ali novejšo) in da ste ustvarili račun RaiseCloud ter ga povezali s tiskalniki.
ideaMaker Download
RaiseCloud Homepage

Navodila za povezovanje programa ideaMaker z RaiseCloud

1. Za pripravo datoteke najprej odprite program ideaMaker in uvozite svoj model. Datoteko .stl, .obj ali .3mf lahko uvozite z gumbom ‘import model’ oz. “uvoz modela” ali tako, da datoteko povlečete in spustite v delovni prostor. Ko je model naložen, ga po potrebi prilagodite glede na svoje želje za tisk.
2. Ko ste pripravljeni za tisk, kliknite gumb “Prepare Slice” na levi strani programskega vmesnika. V meniju izberite parametre razreza, ki jih želite uporabiti za tiska.Kliknite gumb “Slice”, da začnete z razrezom svoje datoteke.

4. Po končanem razrezu si lahko ogledate rezultat rezanja. Če je datoteka videti v redu, jo lahko naložite v RaiseCloud. V meniju kliknite padajočo puščico poleg možnosti “Upload” in izberite možnost “Upload to RaiseCloud”.

5. Prijavite se v svoj račun RaiseCloud z obstoječim uporabniškim imenom in geslom. Ko se uspešno prijavite, boste v vmesniku ideaMaker v čakalni vrsti za nalaganje začeli prikazovati potek nalaganja datoteke.

6. Ko je datoteka končana, kliknite ikono RaiseCloud na strani prenosa datoteke, da vstopite v meni za tisk.
Tu lahko to naloženo datoteko pošljete neposredno v enega ali več svojih tiskalnikov. Izberete lahko na primer posamezen tiskalnik, skupino določenih tiskalnikov ali pa datoteko pošljete vsem svojim razpoložljivim tiskalnikom za najučinkovitejši delovni postopek množične proizvodnje.

7. Ko izberete tiskalnike, ki jih želite uporabiti, kliknite gumb “Start Print Now”, da začnete s tiskom. Izbrani tiskalniki bodo samodejno začeli postopek tiskanja.

RaiseCloud je širok nabor zmogljivih funkcij, ki pomagajo optimizirati postopek 3D-tiska in ga prilagoditi vašemu podjetju. Izvajajte tiskalna opravila, spremljajte napredek med tiskom, načrtujte naloge s člani ekipe in še več.

Vir: Raise3D.