raise3d logo

Ste že kdaj poskušali s telefonom ali D-SLR kamero posneti spodoben video, vendar ste dobili zamegljene ali tresoče posnetke? Takšni video posnetki so lahko popolnoma zadovoljivi, če snemate ljubke posnetke hišnih ljubljenčkov ali nogometno tekmo svojega malčka, če pa snemate za YouTube, za namene digitalnega trženja ali strokovnih objav, pa želite, da vaši videoposnetki bili videti najboljše.

Stabilizacijska palica

Včasih ste potrebovali profesionalno video opremo za snemanje dobrih video posnetkov. Danes pa z dobrim stabilizatorjem gibanja, to več ne drži. Stabilizacijske palice se danes pogosto uporabljajo za drone, D-SLR-je in profesionalno video opremo, ter omogočajo nemoteno in stabilno snemanje.
Ročne triosne stabilizacijske palice so zasnovane tako, da upravljavcu kamere omogočajo neodvisnost ročnega fotografiranja brez vibracij ali tresenja fotoaparata. Motorna stabilizacijska palica na baterije s pogonom s pomočjo treh brezkrtačnih motorjev lahko ohranja raven kamere na vseh oseh, ko premikate kamero.
Stabilizator s fotoaparatom bo vedno bolj stabilen kot vaša roka in odpravlja tresoče ali zamegljene posnetke. Na takšen način bodo vaši videoposnetki videti profesionalni. Tako kot mnoge druge panoge se tudi industrija video produkcije razvija in se poslužuje aditivne proizvodnje s 3D-tiskanimi stabilizatorji kamer.

3D-natisnjena oprema za video produkcijo

 
Stranka Raise3D, podjetje Icecam Gimbal, so strokovnjaki za video produkcijo s svojimi 3D-natisnjenimi stabilizatorji. Njihov ustanovitelj Giantommaso Bafunno, inženir strojništva, se že dolgo zanima za oblikovanje in inovacije. Pred lansiranjem podjetja Icecam Gimbal se je posvetoval o programiranju dronov za video produkcijo.
V prizadevanju za izpopolnitev tehnologije se je popolnoma zavzel za video stabilizacijo in ustanovil podjetje Icecam Gimbal. Poslužujejo se potenciala aditivne proizvodnje s 3D-tiskalniki Raise3D za 3D-tisk svojih dvoosnih in triosnih stabilizacijskih palic in kalibracijo delov.

Izziv

Pred uporabo tehnologije 3D-tiska je Icecam Gimbal za proizvodnjo uporabljal zastarele in počasne metode, kot je rezkanje. Toda zahvaljujoč 3D-tiskalnikom Raise3D so pospešili njihov postopek izdelave prototipov, kar jim omogoča izdelavo malih serij izdelkov, ki jih lahko neskončno prilagajajo. Icecam Gimbal z uporabo 3D-skeniranja in 3D-tiska lahko ustvarjajo nove izdelke s popolnoma izvirno geometrijo. To omogočajo edinstvene lastnosti 3D-tiska, brez katerih teh geometrijskih modelov ne bi bilo mogoče izdelati.

Dve najpomembnejši značilnosti stabilizacijskih palic sta v tem kako vpliva na ravnotežje fotoaparata in njena teža. Večina stabilizacijskih palic tehta le kakšen kilogram, a lahko postanejo precej težke, če jih morate dalj časa držati v roki. Praviloma, lažje kot so, tem bolje. Icecam je s široko paleto zmogljivih filamentov različnih proizvajalcev, katerih uporabo omogočajo Raise3D naprave, lahko preizkusil in izbral materiale za tisk, ki so bili najbolj primerni za močne, vendar lahke stabilizacijske palice.

Dobro uravnotežena stabilizacijska palica zahteva hitro prototipiranje in preizkušanje vse dokler ne dosežemo popolnega ravnotežja. Icecam uporablja program za 3D-modeliranje, da oblikuje nosilec za fotoaparat in ročaj za stabilizacijsko palico. Nato datoteko naložijo v patentirano programsko opremo za rezanje ideaMaker in natisnejo na 3D-tiskalnikih Raise3D Pro Serije, ki omogočajo preprosto izdelavo več ponovitev prototipov z najnižjimi stroški.

 Uporaba 3D-tiskalnikov Raise3D je drastično povečala našo produktivnost

3D-tiskalniki Raise3D pri uporabi materialov niso vezani na proizvajalca, zato lahko uporabljate tiste, ki vam bodo najbolj ustrezali. Materiali se med različnimi proizvajalci precej razlikujejo, zato je včasih potrebno parametre 3D-tiska v programski opremi prirediti glede na proizvajalca. Raise3D zato redno dopolnjuje profile nastavitev popularnejših znamk materialov. Profile lahko po potrebi prenesete tu. 

Če bi želeli uporabljati material katerega drugega proizvajalca, je nastavitve smiselno prirediti, pri čemer se za pomoč lahko obrnete tudi na nas.

Nova metoda, ki vključuje fleksibilno proizvodnjo je pokazala rezultate tako na finančnem, oblikovalskem in proizvodnem področju podjetja Icecam Gimbal.

Pozitivne spremembe:

• Zmanjšani stroški proizvodnje za 50%,
• dramatično skrajšan čas proizvodnje – iz nekaj tednov na nekaj ur,
• možnost ustvarjanja unikatnih in prilagojenih geometričnih oblik, ki jih pred tem niso mogli. 

Icecam je s prehodom na fleksibilno proizvodnjo s 3D-tiskom, ne samo razširil svoje oblikovalske zmogljivosti, ampak tudi skrajšal čas izdelave. V preteklosti smo čas proizvodnje merili v tednih. Zdaj pa v urah. To dramatično skrajša čas proizvodnje in vpliva na celoten proizvodni proces in posledično na uspešnost podjetja Icecam Gimbal.