raise3d logo

Uporaba 3D-tiska v avtomobilski industriji se je razvila od tiskanja relativno preprostih prototipov in malo serijske izdelave delov, do 3D-tiska celotnih avtomobilov. Pri oblikovanju avtomobilskih delov 3D-tisk  z Raise3D produkti omogoča izdelavo majhnih modelov v skali. Ta postopek 3D-izdelave je pomagal pri številnih uporabnih funkcijah, kot sta testiranje in orodje, prav tako je pospešil postopek za izboljšanje končnega dizajna in izdelave.

 Kako Raise3D tehnologije spreminjajo avtomobilsko industrijo?

 
1. Omogočanje hitre izdelave orodij z visokozmogljivimi 3D-tiskalniki: uporaba 3D-tiskalnika omogoča ustvariti več ponovitev pred-serijskih kalupov. 3D tiskalniki, kot sta Raise3D Pro2 in Pro2 Plus, optimizirajo dizajn, preden ustvarijo končno različico kalupa. To znatno zmanjša čas izdelave in prihrani denar v primerjavi s tradicionalnimi orodnimi metodami.

2. Izdelava različnih oblik za testiranje v zgodnji fazi oblikovanja: oblikovalci lahko začnejo z ustvarjanjem skoraj vsakega dela končne izdelave v majhnem merilu za testiranje in oceno funkcionalnosti, preden nadaljujejo na končno zasnovo.

3. Priprava posebnih kosov po meri: 3D-tisk po meri, kot so obloge in dodatne možnosti v notranjosti avtomobilov, ponuja proizvajalcem originalne opreme stroškovno učinkovito rešitev pri izdelavi manjšega števila enot. Še posebej, ko gre za serije pod 10.000 kosi ali v primeru omejenih naklad ter eksotičnih in luksuznih modelov.

4. Hitri prototipi na licu mesta: 3D-tisk je idealen za hitro tiskanje prototipov za testiranje, tako da lahko preizkusite različne zasnove in različice, z nizkimi stroški in kratkim čakanjem.

5. Omogočanje treninga in testiranja študentom Formule 1: študentska različica vezja Formule1 zahteva najboljše, kar lahko ponudi sodobni inženiring. Študenti z vsega sveta, ki študirajo strojne, avtomobilske in avtomobilske tehnike, se lahko potegujejo na tekmovanjih Formula Student Competitions, kjer ocenjujejo inženirske lastnosti študentov, implementacijo sledilnih sistemov, stroškovno in tržno strategijo dirkalnikov. Študentski pravilnik določa, da je mogoče uporabiti priključke, ki niso pravilno priključeni. Zaradi prožnosti teh kosov so bili pritrjeni z ustvarjenimi tirnicami. Aditivna tehnologija in uporaba 3D-tiskalnikov v avtomobilski industriji sta znatno znižala stroške in porabo sredstev, ki so neizogibni pri vsakem usposabljanju in eksperimentiranju gradnje najnovejših svetovnih super avtomobilov.

6. Tisk zapletenih geometrij: številne v vozilih nameščene komponente so posamezno izdelane in prilagodljivost 3d-tiska in brezplačno oblikovanje omogočajo 3d-tisk zapletenih geometrij.

7.Optimiziranje za lažjo in hitrejše nalaganje materiala s 3d-tiskom: aditivna tehnologija omogoča lažjo konstrukcijo šasije z uporabo kompozitnih materialov z visoko natezno trdnostjo, kot je titanova zlitina. Z uporabo kovinskih praškov je aditivna proizvodnja optimizirala ne samo izdelave zapletenih geometrij, ampak tudi dodatno zmanjšala težo avtomobila.

8.Praktično ocenjevanje za testiranja materiala: s pomočjo tehnologije FDM lahko proizvajalci originalne opreme ovrednotijo materiale in modele ter ocenijo procese preskušanja materiala. Številni proizvajalci originalne opreme se vedno bolj zanašajo na 3d-natisnjene prototipe za preverjanje dizajna in funkcionalno testiranje za izboljšanje učinkovitosti, prileganja in dodelave.

 

3d-natisnjeni avto deli.

 

Aplikacije Raise3D v avtomobilski industriji - zgodbe o uspehu

Raise3D stranka Tyrconnel: "Tiskalnike Raise3D redno uporabljamo za avtomobilske dele, saj lahko tiskajo z ustreznimi filamenti, velika površina za tisk pa nam omogoča tiskanje večjega števila predmetov v enem kosu."

Tyrconnell ponuja široko paleto aplikacij za izdelavo prototipov in produkcijskih aplikacij za stranke na različnih področjih. Tisk nadomestnih avtomobilskih delov je z veliko površino za tisk in združljivostjo materialov, ki jih omogoča Raise3D, postal ena od njihovih dostopnih možnosti. Vzvratni inženiring delov in potencial aditivne proizvodnje podjetju Tyrconnell omogoča, da kupcem dobavijo dele, ki jih ne bi mogli ustvariti z drugačnimi metodami ali zgolj po izjemno visokih cenah.
Stranke običajno naročajo posebne avtomobilske dele za starejše avtomobile, pri katerih deli niso več na voljo. Najprej kupec pošlje serijo fotografij in grobe mere dela. Nato pošlje originalni (precej pogosto zlomljen) del za digitalno oblikovanje. Del se digitalno skenira in po potrebi popravi 3D-model. Končna zasnova se nato pošlje v programsko opremo za rezanje Raise3D, kjer je mogoče neposredno 3D-natisniti.
»Že eno leto upravljamo s 3d-tiskalnikom Raise3D in zaradi svoje prilagodljivosti se nam zdi izjemno zmogljiva naprava. Je enostaven za uporabo in razumevanje, njegova velika prostornina za tisk nam omogoča, da tiskamo predmete v enem kosu. Zdi se nam, da je trdno izdelan, njegova togost in zaprta komora pa veliko pomagata pri izdelavi delov iz materialov, kot je ABS, ki potrebuje element nadzorovanega okolja. Poleg tega je funkcija za nadaljevanje po prekinitvi napajanja izredno uporabna in praktična pri daljših projektih, ki lahko trajajo več kot 100 ur. Kadar koli smo imeli težave z napravo, smo jo rešili s podpornim osebjem, ki je bilo izredno koristno. "

 

3D-natisnjeno ohišje.

Ohišje mikro krmilnika 3D-natisnjeno s 3d-tiskalniki Raise3D.

Raise3D stranka Drake Automotive

Majhno podjetje z velikimi idejami – DRAKES, trgovina in razvojna delavnica v lasti veterana, je, ki je pred skoraj desetletjem, z velikim uspehom, začela ustvarjati izdelke in modele za VW in Audi. Njihov uspeh je gnala strast do ustvarjanja inovativnih modelov, delov in izdelkov v avtomobilski skupnosti. Pri izdelavi katere koli vrste nadomestnih delov ali dodatkov k obstoječemu vozilu so prileganje, tolerance in natančnost glavni elementi, ki jih je treba upoštevati skupaj z vizualnimi elementi, ki jih želimo v avtomobilski notranjosti. Implementacija Raise3D naprav je DRAKES pomagala dvigniti proizvodni postopek do neposrednega tiskanja končnih kosov, hitrejše in natančnejše kot pri tradicionalni izdelavi.

»Pred dobrim letom sem raziskal vse razpoložljive tiskalnike in ugotovil, kateri bi najbolj ustrezal mojim potrebam. Potreboval sem veliko površino za tisk, z ogrevano komoro in visoko natančnostjo ... imeli smo neverjetne rezultate že od prvega dne. Od takrat ... je naprava temelj mojega posla, DRAKES. "
Shane Drake
 

 

 

 Zakaj so 3d-tiskalniki Raise3D serije Pro2 najboljša možnost v avtomobilski industriji.

1. Vrhunski tiskalniki industrijske kakovosti s 100 % zanesljivostjo: Raise3D Pro2 in Pro2 Plus sta 100% zanesljiva 3D-tiskalnika, izdelana z najvišjo kakovostjo s pomočjo popolnoma industrijskih komponent, ki lahko delujejo 24/7. Nekatere najboljše lastnosti tiskalnikov Raise3D so:

• Najboljše gibanje tiskalnika; natančno krmiljenje napetosti, nemoteno gibanje in vrhunske termične lastnosti.
• Funkcija za zaznavanje izpada elektrike;  nič več ponesrečenih tiskov, ko pride do izpada električne energije, z Raise3d funkcijo za nadaljevanje tiska bo vaš 3d-tiskalnik še naprej deloval tudi po izpadu ali prekinitvi elektrike.
• Najbolj kakovosten sistem plošč za tisk: 3d-tiskalniki Raise3D so narejeni iz vesoljskega materiala za letalsko in vesoljsko industrijo in naprednega silikonskega ogrevane postelje, ki prenese visoke temperature in nudi vrhunsko porazdelitev toplote.

Najboljši 3D-tiskalnik z veliko površino za tisk - Raise3D Pro2 Plus.

2. Elektronski dvojni ekstruder: Dva ekstruderja v 3D-tisku omogočata istočasno uporabo dveh barv ali materialov pri tisku avtodelov z nosilci, ki se pozneje raztopijo ali odlomijo. Tiskalniki Raise3D, poleg tega, da ponujajo neprimerljiv tisk z visoko ločljivostjo, uporabljajo metodo za zmanjšanje izgube materiala, kar omogoča še boljšo prilagoditev uporabljenim modelom.

3. Najboljša programska oprema za razrez datotek - ideaMaker: Patentirana programska oprema za razrez datotek je intuitivna in enostavna za uporabo, je en najmočnejših kontrolnih centrov v industriji 3D-tiska in aditivne proizvodnje. S programsko opremo za razrez ideaMaker bodo vaši modeli najboljše kakovosti. Intuitivna programska oprema za razrez pomaga doseči zapletene geometrije in zagotavlja čisto prileganje in zaključek notranjih delov, od zasnove ideje do dejanskega končnega izdelka.

4. 3D-tisk z raznoliko združljivostjo filamentov: Raise3d 3D-tiskalniki Pro2 in Pro2 Plus, posteljo za tisk segrejejo do 110° Celzija, šobe pa do 300° Celzija. Takšne zmogljivosti ponujajo popolno združljivost s široko paleto materialov, kot so PLA, ABS, HIPS, PC, TPU, TPE, najlon, PETG, ASA in PP. Naš program odprtih filamentov (OFP) je sodelovanje med proizvajalcem Raise3D in proizvajalci filamentov z namenom prepoznavanja, testiranja in izbire visokokakovostnih filamentov za tiskalnike Raise3D. Tako avtomobilski proizvajalci pomagajo ustvarjati različne funkcionalne in visokozmogljive 3d-natisnjene modele iz različnih zanimivih in eksotičnih materialov.

5. 3D-tiskalnik velikega formata – velika prostornina za tisk: Raise3D serija Pro2 so kartezijski tiskalniki velikega formata s HEPA filtri in vgrajeno kamero z visoko ločljivostjo. Njihova velika prostornina omogoča tiskanje velikih modelov, kot so zračne odprtine akumulatorskih posod. To znatno zmanjša stroške in čas izdelave.

6. Tiha naprava z najvišjo kakovostjo pri 3d-modeliranju in ustvarjanju: Naši Raise3d 3D-tiskalniki zagotavljajo visoko zmogljivost, hkrati pa izničujejo hrup med delovanjem. To je prednost, saj so 3D-tiskalniki pogosto nameščeni na istem delovnem prostoru kot oblikovalska, elektronska in inženirska dela, ki za delo potrebujejo okolje brez motenj hrupa.

 

3D-natisnjeno držalo za priključke.

 

3D-natisnjeno držalo za priključke, ki povezujejo posameze segmente baterije. Študentski pravilnik Formule 1 določa, da je mogoče uporabiti priključke, ki niso pravilno priključeni. Ker so prilagodljivi, so bili pritrjeni s temi tirnicami.

 

Akumulator.

 

Hlajenje akumulatorja poteka prek dovoda zraka. Za akumulatorjem je nameščen pretvornik za motorje, ki zrak razprši na stran, kot mora.

Povežite se z nami: imate odlično zgodbo o uspehu s 3d-tiskom in jo želite predstaviti na naši spletni strani? Radi bi izvedeli več! Pišite nam na info@3d-tisk.si.


Če želite več informacij o tiskalnikih in storitvah Raise3D, prebrskajte naše spletno mesto ali se dogovorite za predstavitev pri našem strokovnjaku za 3D-tisk.