3D-tiskalniki Zortrax.

Podjetje Imold deluje znotraj področja avtomatizacije in mehanskih konstrukcij. Svojim strankam ponujajo celostno storitev preciznega brizganja; od analize vse do oblikovanja in proizvodnje. Osredotočili so se prilagoditi naraščajočemu povpraševanju po storilnosti in stroškovni učinkovitosti. Dokazali so kako koristen je lahko 3D-tiskalnik v proizvodnji.

Uporabljajo profesionalna orodja za izboljšanje svojih storitev. Stroji, ki se uporabljajo za brizganje in mehansko konstrukcijo, so pogosto preobremenjeni. Cilj Imolda pa je, da so njihovi produkti dostavljeni ob času in znotraj dogovorjenega proračuna. Zato sta storilnost in časovna učinkovitost ključnega pomena.
Za izdelavo prototipov, večinoma elektronske opreme, uporabljajo 3D-tiskalnik Zortrax M200. Načrtujejo pa ga uporabiti tudi za 3D-tisk funkcionalnih delov. Pred kratkim pa so si z napravo lahko pomagali na malo drugačen način.
Pred leti se je pokvarila komponenta na eni izmed naših naprav; majhna prestava znotraj motorne mazalne črpalke. Bila je izredno pomemben del naprave, ki je v pogonu 24 ur na dan, sedem dni v tednu. Naprava je bila torej ključnega pomena.

Za izdelavo prototipov, večinoma elektronske opreme, uporabljajo 3D-tiskalnik Zortrax M200. Načrtujejo pa ga uporabiti tudi za 3D-tisk funkcionalnih delov. Naprava pa jim je pomagala tudi na malo drugačen način.
Pred leti se je pokvarila komponenta na eni izmed naših naprav; majhna prestava znotraj motorne mazalne črpalke. Bila je izredno pomemben del naprave, ki je v pogonu 24 ur na dan, sedem dni v tednu. Naprava je bila torej ključnega pomena za njihovo proizvodnjo.

3D-tiskalniki Zortrax.
Nadomestni del naj bi jim dostavili v roku 6 dni, kar bi pomenilo izpad 144 delovnih ur. Začetno obotavljanje so hitro opustili in se odločili poskusiti 3D-natisniti del na Zortraxovem M200 3D-tiskalniku. Bali so se, da zaradi lastnosti naprave tisk ne bo uspešen, saj so nekateri deli prestave tanjši od najmanjše možne debeline tiska. Nekaj neuspelih tiskov in prilaganja nastavitev kasneje so uspešno 3D-natisnili prestavo.
Nihče, seveda, ni pričakoval, da bo 3D-natisnjen del enako učinkovit kot originalni, ki je izdelan iz posebnega poliamida, ampak zdržal je natanko 6 dni. Takrat pa je prispel originalen rezervni del. 
 
 

Konkurenca v industriji je čedalje ostrejša in podjetja morajo biti iznajdljiva, inovativna in prilagodljiva. 3D-tisk vam lahko pomaga prehiteti vaše konkurente. Vrednost 3D-tiskalnika v inovativnem podjetju je neomejena.

Zortrax 3D-tiskalnike, ki slovijo po svoji zanesljivosti in preprosti uporabi, lahko najdete v naši spletni trgovini. Niste prepričani kako 3D-tisk implementirati v vaše poslovanje? Kontaktirajte nas in se dogovorite za brezplačno svetovanje.