Dozirni sistem za WASP 3D-tiskalnike gline

Odličen dodatek za vaš WASP 40100 Clay

Prvi sistem za neprekinjeno oskrbo s tekočinsko gostimi materiali za aditivno proizvodnjo na svetu, ki rezervoar z omejeno zmogljivostjo nadomesti s praktično neskončnim sistemom napajanja.

 

KOMPONENTE IN FUNKCIJE Sistem za neprekinjeno doziranje


  1. Žična povezava za Delta WASP 40100 Clay

  2. Neprekinjeno doziranje materiala (CFS)

  3. WASP LDM XL 3.0 extruder z specialno pritrdilno prirobnico

  4. PTFE/INOX povezovalna cev


  5. Rotirajoče stojalo za CFS

Nov sistem za keramično industrijo

Sistem neprekinjenega dovajanja se odziva na potrebe trga aditivov v okolju proizvodnje keramike, saj nadomešča 5l aluminijasti rezervoar s črpalko za tiskanje, pri katerem nikoli ne zmanjka materiala. Z neprekinjenim dovajanjem ne le, da rezervoar in kompresor nista več potrebna, temveč je mogoče obdelovati tudi trše materiale in tiskati hitreje z enakomernim pretokom materiala.

Združljivost s tiskalniki Delta WASP 40100 Clay in drugimi tiskalniki

CFS je združljiv z vsemi tiskalniki Delta WASP 40100 Clay kot samostojen komplet, hitrosti vrtenja elementov pa lahko nadzorujete z dvema vgrajenima zaslonoma LCD. Modeli 40100 Clay, izdani od avgusta 2022 dalje (preverite produktno kartico), pa že imajo prednastavitev za priključitev priložene napeljave in omogočajo sinhrono uporabo CFS, kar pomeni, da se hitrost vrtenja transportnega vijaka nadzoruje neposredno iz gkode.

Sistem CFS je bil ustvarjen za namestitev na tiskalnike WASP, vendar ga je mogoče prilagoditi večini obstoječih strojev.

Sistem za neprekinjeno tiskanje materialov

Sistem CFS se lahko neprekinjeno napaja, ne da bi se postopek tiskanja prekinil. Material se lahko po mešanju in doseganju ustrezne konsistence za tiskanje vnaša pred začetkom delovanja sistema skozi velika stranska vrata in nato skozi okroglo vhodno odprtino med fazo tiskanja.

Enostavno tiskanje in vzdrževanje

Ni več pomembno, da je material pred vnosom stisnjen in razplinjen, saj neprekinjeno gibanje mešalnika zlahka odstrani vse zračne mehurčke. To je rezultat, ki ga je težko doseči s standardnimi rezervoarji.

V spodnjem transportnem območju se nahaja polž, ki ima nalogo potiskati material do iztiskalnika, nameščenega na tiskalniku. Priključna cev PTFE/INOX je dejansko dovolj trdna, da deluje v harmoniji s celotnim sistemom, ne da bi povzročila kakršen koli poseben napor za 3D-tiskalnik ali CFS.

Vsa območja, ki so izpostavljena stiku z mokrim materialom, so izdelana iz odpornega nerjavnega jekla, da se prepreči oksidacija. Sistem je mogoče enostavno razstaviti in je natančno zasnovan za čiščenje in vzdrževanje.

 

PRODUCT FEATURES


Tehnologija Neprekinjeno doziranje materiala (CFS)
Kapacitete 11 liters
Maksimalni pretok 30 kg/h
Kompatibilni premeri tiskalne konice 4 – 6 – 8 mm

FIZIČNE DIMENZIJE


Dimenzije naprave 36x32x158cm
Teža 60kg

Zapakirana naprava 80x120x73cm
Zapakirana teža 120kg

Izdelek je na zalogi. Dobavljiv v roku 2 do 4 delovnih dni.

Cena: 6.945,99  + DDV

Na zalogi