raise3d logo

Blackbird ali »Črna ptica«, kot so ga poimenovali, je inteligentno, avtonomno zračno varnostno vozilo ali dron. Vozilo je odobreno je s strani FAA za nočne operacije. Organizacija Nightingale Security z razvojem »Črne ptice« utira pot novodobnim hitro-odzivnim robotskim zračnim plovilom.

Tovrstne prefinjene varnostne brezpilotne naprave lahko samostojno patruljirajo in zagotavljajo termalne in video posnetke RGB, ter se hitro odzivajo na alarme ali nujne primere, 24 ur na dan.
Nightingale Security z uporabo 3d-tiskalnikov Raise3D izdeluje nadomestne dele, ki jih je tradicionalno težko oblikovati in izdelati. Možnost tiskanja filamentov vse do temperature 300 °C, omogoča, da lahko izberejo pravi material za vsako posamezno komponento: materiali z visoko trdnostjo za okvirje in nosilce motorja, lahkotni materiali za pokrove fotoaparatov in fleksibilni materiali, ki absorbirajo udarce za noge vozila.

3D-tisk jim omogoča, da razvijajo in preizkušajo nove koncepte ter izboljšujejo zračno varnostno vozilo. Izbrali pa so kvalitetno in zanesljivo napravo proizvajalca Raise3D, ki jih ni razočarala.

Raise3D 3D-tiskalnike najdete tudi v naši ponudbi