BuildTak je idealna površina za 3D-tisk za FDM 3D-tiskalnike. Ponuja superiorno rešitev uporabi maskirnega traka ali preostalim domačim rešitvam. BuildTak je lastniške sestave, ki je v postopku pridobitve patenta. Plastične folije različnih dimenzij, s posebno teksturo, se dobro oprimejo vaše platforme s svojo toplotno odporno lepilno podlago.

 

Zakaj mislimo, da je BuildTak boljši od lepilnega traku in toplotno odpornih filmov?

Ste kdaj imeli opravka s samolepilnim trakom ali kaptonom? Opazili boste, da so listi BuildTak bolj togi in jih je zato veliko lažje namestiti ali na platformo, možnost, da se pod površjem pojavijo zračni mehurčki pa je zelo majhna.

BuildTak je po svoji naravi bolj trpežen, zato lahko učinkoviteje zaščiti platformo in s pravilno uporabo znatno preseže življenjski cikel kaptona ali lepilnega traku.
Na splošno ne zahteva nobenega posebnega tretmaja ali obdelave (npr. uporaba laka za lase, acetona,traftov, itd.). Ko ste nastavili ključni del – višino šobe, BuildTak dela sam. Po naših izkušnjah ugotavljamo, da se 3D-natisnjeni predmeti med tiskom ne ukrivljajo. Ko je tisk končan boste opazili, da lahko objekt odstranite z bistveno manj truda, kot ste ga verjetno navajeni pri uporabi drugih rešitev.
BuildTak deluje tako z ABS kot za PLA materialom, kar pomeni, da če uporabljate tiskalnik, ki lahko tiska s katerim koli od teh materialov, ni potrebno menjavati površine med nalogami. Ogrevane postelje ne predstavljajo težave, BuildTak je sestavljen iz visokokakovostnih surovin in zasnovan tako, da vzdrži visoke temperature običajnih FDM 3D-tiskalnikov (postelja ogrevana med 110-125° C).
Če / ko ste pripravljeni na menjavo podlage BuildTak, se odstrani čisto enostavno, v enem kosu, pri čemer ne pušča ostankov lepila.

Kakšne so najboljše prakse za zagotavljanje dolgotrajnosti BuildTaka?

Priporočamo uporabo pleskarske lopatke (t.i. “špohtl”) z gladkimi / zaobljenimi robovi. Izogibajte se uporabi predmetov z ostrimi robovi, ki bodo pospešili obrabo vaše plošče BuildTak. Za čiščenje NE uporabljajte močnih topil, kot je aceton, nič močnejšega kot čistilni alkohol.

Prepričajte se, da je ekstruder vašega 3D-tiskalnika umerjen in se ne dotika površine za tisk BuildTak. Priporočljivo je, da višino šobe nastavite na najmanj debelino običajnega lista pisarniškega papirja. Ko poskušate doseči optimalno višino šobe, je bolje začeti z ohlapnejšo višino šobe, zagnati testni in preprosto zmanjšati višino šobe v manjših korakih, dokler se testni modeli ne držijo.

Kar zadeva višino šobe, smo ugotovili, da obstaja »sladka« točka, ki omogoča optimalen oprijem / odstranitev natisnjenih delov. Ko poskušate najti to »sladko« točko, je bolje, da začnete z višino šobe malo višje in zaženete testni tisk, kjer ste posebej pozorni na prvo plast.

Takoj boste vedeli, ali je šoba previsoko, ker se iztisnjen filament ne bo prijel podlage in v tem primeru se tudi plošča ne poškoduje. Nekoliko zmanjšajte višino šobe in poskusite znova, dokler se ne drži. Pri nastavitvi višine šobe (tj. Razdaljo med šobo in BuildTak podlogo) priporočamo, da uporabite debelino običajnega kosa pisarniškega papirja (ali približno 0,1 mm) za ABS in višino kartice (ali približno 0,2 mm) za PLA, z le malo trenja. Pravilno umerjanje naj bi tudi podaljšalo življenjsko dobo podloge, ker bo to več kot verjetno pomenilo, da je pri odstranjevanju natisnjenega objekta ne boste izpostavljali obrabi.

Zakaj se moji modeli ne primejo podlage?

To se običajno zgodi, ko je šoba nastavljena previsoko oz. predaleč od podloge BuildTak; poskusite nekoliko zmanjšati višino šobe. Po vsaki prilagoditvi zaženite preizkusni tisk za potrditev.

Zakaj se moji modeli preveč oprimejo podlage BuildTak, zaradi česar je model kasneje težko odstraniti?

To se lahko zgodi, ko je šoba preblizu plošče BuildTak. Poskusite nekoliko povečati višino šobe in se prepričajte, da je tiskalna postelja poravnana. Prepričajte se, da ste izvedli preizkusno tiskanje. Pri tiskanju z ABS poskusite odstraniti modele takoj po zaključku tiska. Ponovno ogrevanje ogrevane postelje (za ABS) bo pomagalo pri odstranjevanju večjih modelov, ki se preveč držijo. Upoštevajte, da ogrevana postelja ni potrebna za tiskanje s PLA ali odstranjevanje delov, natisnjenih s PLA.

Katere materiale lahko uporabljam s podlogo BuildTak?

Deluje z materiali ABS, PLA, HIPS, PET +, fleksibilnimi materiali in tistimi z lesenimi vlakni; poleg tega smo dobili povratne informacije glede o uspešni adheziji najlona in t-glaze (PETT), pri uporabi s tanko plastjo pralnega lepila v stiku na površini BuildTak.

 

Za več informacij ali naročilo nam pišite.