raise3d logo

DRAKES je razvojna in proizvodna delavnica za avtomobilske dele, v lasti vojaškega veterana, ki je nastala iz strasti do ustvarjanja inovativnih delov in izdelkov avtomobilske industrije. S svojimi strankami sodelujejo pri razvijanju in prilagajanju avto delov po njihovih željah.

DRAKES so z implementacijo 3D-tiskalnikov Raise3D dvignili svoj proizvodni proces na novo raven, končne dele 3D-tiskajo sami, hitreje in veliko bolj natančno kot s tradicionalnimi metodami.
Pri izdelavi kakršnega koli tipa nadomestnega dela ali dodatka za vozilo so ključnega pomena prileganje, dovoljeno odstopanje in natančnost, ki se skladajo z želenimi vizualnimi elementi avtomobilske notranjosti.

Shane Drake ustvarjanje novih kosov vedno začne z digitalnim poustvarjanjem notranjosti vozila. Z uporabo EinScan skenerja pridobi digitalno strukturo, ki mu omogoča ustvarjanje popolnoma prilegajočih modelov. Digitalno strukturo nato prenese v CAD programsko opremo za digitalno ustvarjanje organskih krivulj in oblike panel, ki jih potrebuje za končni izdelek. Potem je na vrsti fizični model. DRAKES za pripravo 3D-natisnjenih modelov uporablja Simplify3D, nato pa jih natisnejo na Raise3D N2 3D-tiskalniku.

Tradicionalno bi izdelava takšnih delov zahtevala uporabo smole ali steklenih vlaken. Postopek, ki zahteva veliko ročnega dela, končni rezultati pa pogosto niso simetrični ali preprosti za reproduciranje.

Drakse 3D-natisnjen avto interier
DRAKES 3D-tisk 3D-tiskalnik

Sahne Drake: »Pred skoraj desetletjem sem začel z oblikovanjem in ustvarjanjem produktov za VW in Audi trg, pri čemer sem bil izredno uspešen. Po štirih letih, ki sem jih preživel na japonskem, sem začel uvajati svoje ideje tudi na japonskem domačem trgu za vozila. Na moji spletni strani si lahko ogledate aktualne produkte in napovednik novosti.«

Raise3D N2 3D-tiskalnik

"N2 lahko ustvari dele, kakršne ne bi mogli z katerim koli drugim tiskalnikom."

DRAKES so z implementacijo 3D-tiskalnikov Raise3D dvignili svoj proizvodni proces na novo raven, končne dele 3D-tiskajo sami, hitreje in veliko bolj natančno kot s tradicionalnimi metodami.

»Od prvega dne so bili odlični rezultati. Napravo sem kasneje vzel s seboj nazaj v ZDA in hitro je postala temelj mojega poslovanja.Kar si lahko zamislite, mi lahko ustvarimo.«

Pri izdelavi kakršnega koli tipa nadomestnega dela ali dodatka za vozilo so ključnega pomena prileganje, dovoljeno odstopanje in natančnost, ki se skladajo z želenimi vizualnimi elementi avtomobilske notranjosti. Implementacija 3D-tiska je podjetju DRAKES omogočila, da lahko preidejo neposredno iz digitalnega dizajna v končni del, ki ga je možno namestiti in preizkusiti. Tiskanje direktno iz CAD datoteke omogoča visoko natančnost, ponovljivost rezultatov in izdelavo več kosov na dan.