Podjetje Anisoprint, proizvajalec OEM sistemov in programske opreme za 3D-tiskanje z neprekinjenimi vlakni, predstavlja Clear PETG in CFC PETG, drugi par filamentov za namizni 3D-tisk Anisoprint. PETG, razvit za uporabo z napravama Composer A4 in A3, je eden najbolj univerzalnih in učinkovitih materialov za koekstrudiranje kompozitnih vlaken (CFC). Material je sparjen z lastnim profilom v knjižnici programske opreme Aura, kar zagotavlja visoko kakovost 3D-tiska in natančno predvidljive lastnosti.

Prozoren PETG s premerom 1,75 mm, količina na tuljavi – 600 kubičnih centimetrov (avtorske pravice Anisoprint).

V okviru načrta za stalno posodabljanje knjižnice Aura z novimi materiali in profili od 15. marca dalje Anisoprint svojim strankam ponuja nove plastike in posebej razvit profil za zagotavljanje najvišje kakovosti.

“Veliko naših strank uporablja PETG različnih proizvajalcev z našimi namenskimi profili, pri čemer so rezultati glede mehanskih lastnosti in kakovosti včasih nepredvidljivi.” – Artem Naumov, vodja oddelka za materiale v podjetju Anisoprint: “Odločili smo se, da bomo na trg lansirali lastne filamente, ki jih profili za 3D-tisk v programu Aurora popolnoma ustrezajo. Novi material je bil temeljito preizkušen in bo našim strankam zagotovil želene rezultate in kakovost.”

Ekipa Anisoprint predstavlja nova materiala Clear PETG in CFC PETG. Od leve proti desni: Alla Šarapova, Artem Naumov, Aleksander Kočetkov, Anastasija Galkova (avtorske pravice: Anisoprint).

Kot pri vsaki inovativni proizvodni tehnologiji tudi pri 3D-tisku plastike raznolikost materialov prehiteva standardizacijo, zato so izdelki pogosto nepredvidljive in nestabilne kakovosti. Podjetje Anisoprint si prizadeva svojim uporabnikom zagotoviti rešitve, ki dajejo stabilne in zanesljive kakovostne rezultate, zato je kombinacija materiala nove sestave in natančno prilagojenih parametrov posebej zasnovana za dosego tega cilja.

Del, ojačan z vlakni, natisnjen s prozornim PETG (avtorske pravice Anisoprint).

Koristi in prednosti novega materiala:

  • Dobre lastnosti taljenja za lažje tiskanje, idealen za koekstrudiranje.
  • Odličen vsestranski material za začetnike, enostaven za uporabo.
  • Omogoča tiskanje v zelo tankih plasteh z dobro kakovostjo površine in geometrijsko natančnostjo.
  • Ima dober oprijem na ojačitvena vlakna.
  • Odlikujejo ga visoke mehanske lastnosti (prozorni PETG in CFC PETG): široko temperaturno območje delovanja (od -40 °C do +70 °C), dobra obstojnost ter odpornost na maščobe in mineralne kisline idr.
  • Nizka stopnja vpojnosti, ni treba uporabljati sušilnega zaboja, če je vlažnost v prostoru dovolj nizka.
  • Med tiskanjem je popolnoma brez vonja
  • Prozoren z jasno vidno notranjo strukturo.

Novi material je zdaj na voljo vsem uporabnikom 3D-tiskalnikov Composer, začetnikom pa je na voljo kot privzeta osnovna možnost tiskanja.

O podjetju Anisoprint

Anisoprint je zagonsko podjetje s sedežem v Luksemburgu, ki proizvaja 3D-tiskalnike, ki omogočajo izdelavo plastičnih delov, ojačanih z neprekinjenimi vlakni, ki lahko nadomestijo kovinske dele v letalstvu, strojništvu in na številnih drugih področjih, hkrati pa zmanjšujejo stroške in povečujejo produktivnost.

Tehnologija koekstruzije neprekinjenih vlaken (CFC), ki jo je razvilo in patentiralo podjetje, omogoča ustvarjanje mrežnih struktur, kar je ključno za optimizacijo in proizvodnjo več materialov. Takšni deli so lažji, močnejši in cenejši od kovinskih delov.