raise3d logo

 

Z več kot 20-letnimi izkušnjami v medicini se Injet osredotoča na proizvodnjo nestrupenih PVC cevi in konektorjev, specifičnih za medicinsko in laboratorijsko uporabo.

»Naše podjetje ima izkušnje z Makerbotom in drugimi 3D-tiskalniki. Raise3D je v primerjavi z drugimi boljši, ker dela z različnimi materiali in ga pri tisku ni treba veliko prilagajati. Z njim je enostavno delati; samo naložite material in pripravljen je na začetek. Meni je tudi zelo intuitiven. ”
– Alvaro Santos Jr.

 

 

Postopek 3D-tiska vse do končnega izdelka

Pred 3D-tiskom, so modele s strojno izdelavo izvajala zunanja podjetja. Zdaj pa se 3D-model ustvari v programski opremi Fusion 360, kjer je projekt zasnovan.
Programska oprema ideaMaker se uporablja za razrez in pošiljanje G-kode. 3D-tiskalnik se uporablja za izdelavo prototipov izdelkov in tudi za izdelavo končnih delov, ki se uporabljajo v avtomatizaciji proizvodnje.

Rezultati implementacije 3D-tiska

Tehnologija jim daje konkurenčno prednost, ponuja praktičnost in hitrost, saj prototip nastane znotraj podjetja, s fizičnim modelom pa je mogoče hitro reševati probleme. Dober primer rezultatov so stroški, ki so prej nastali zaradi pošiljanja zunanjim sodelavcem. Stroški na uro in zamuda pri dostavah sta pomembno vplivala. Če bi imeli idejo, bi prototip, ki se danes hitro izvede v urah, potreboval približno 10 dni.
Zdaj se prototipi natisnejo takoj, ko je zasnova pripravljena zaradi avtonomije, ki jo omogoča 3D-tiskalnik, ki je na voljo v podjetju.

 

Povežite se z nami: imate izkušnjo z Raise3D, ki bi jo radi delili? Pišite nam na info@3d-tisk.si in opišite svojo zgodbo. Veselimo se vaših odzivov. Za več informacij o tiskalnikih in storitvah Raise3D obiščite naše spletno mesto ali se dogovorite za demo predstavitev.