John Gardner je učenec srednje šole Foothill, kjer poučuje Jeff Farr, o katerem smo govorili v prejšnjem prispevku. V spodnjem prispevku John na kratko podeli svoje vtise o 3D-tisku na njihovi šoli in pričakovanjih za prihodnost.

Eden izmed njegovih najljubših projektov je bil projekt izdelave električnega skejta. Uporaba 3D-tiskalnika mu je dala veliko prednost, ker je lahko sam 3D-natisnil dejanske dele, kot so nosilci za skejt in jih sproti preizkušal. Oklestil je stroške izdelave in preizkušal različne koncepte, dokler ni odkril, kaj najbolje deluje.

Na spletu je zbiral informacije in iskal ideje za nove projekte. Zasledil je 3D-natisnjene protetične noge, ki so pritegnile njegovo pozornost in odločil se je preizkusiti v tem. Želel je ustvariti protetični pripomoček, ki bi se popolnoma prilegal uporabniku. Vsak posameznik ima drugačno razmerje in velikost nog, s 3D-tiskom lahko dosežemo popolno prileganje. Naredi se odlitek, ki se ga 3d-skenira in ustvari natančen 3D-model, s katerim lahko ustvarimo protetično nogo, ki se bo popolnoma prilegala nogi uporabnika.

 


»Profesor Farr nam je predstavil Raise3D 3D-tiskalnike. Pri uporabi tovrstnih naprav ni treba skrbeti ali bo končni rezultat v redu in se boriti z nastavitvami.«


 

Pove, da 3D-tisk zagotovo vidi v svoji prihodnosti, že zaradi potenciala tehnologije in vsega kar nam omogoča.
Verjame, da mu bo zapis o njegovem znanju s področja 3D-tiska v njegovem življenjepisu pomagal pri vpisu na fakulteto. Poleg tega pa mu je 3D-tisk omogočil poglobljen vpogled v matematiko in procese, ki gredo v izdelavo novega produkta
Verjame, da mu je inženirski program pomagal se razviti v osebo kakršna je danes, omogočil, da počnem stvari, ki si jih želim početi in da bom lahko prišel na želeno fakulteto.