V zadnjih letih se proizvajalci izdelkov soočajo z izzivi pri razvoju izdelkov in vzpostavljanju proizvodnih linij, predvsem zaradi spreminjajočih se preferenc potrošnikov. Te preference se spreminjajo hitreje kot prej, kar zahteva hitrejši razvoj izdelkov. Ne le, da se okusi potrošnikov zlahka spreminjajo, ampak so tudi bolj nestabilni, kar pomeni, da so tržni segmenti raznoliki in majhni. Tradicionalni industrijski postopki so proti tem izzivom neučinkoviti.

 

 

Pogosto prototipiranje in razvoj izdelkov elektronike

Industrija elektronike mora nenehno uvajati nove videze in zunanjosti izdelkov, da bi pritegnila potrošnike. To pomeni, da je v fazi razvoja pogosto potrebno izdelovanje prototipov. Tradicionalno prototipiranje temelji na osnovnih virih, kot so orodja, omejeni stroji, lepila, materiali in človeško delo. Tudi če so na voljo vsi viri, ni nabora standardnih korakov, ki bi jim bilo treba slediti. Inženirji morajo ustvariti dele enega za drugim in jih sestaviti. Prav tako s tradicionalno strojno obdelavo ni mogoče izrezati votle strukture, kot je steklenica ali zaprta škatla. V takšnih primerih tradicionalna izdelava prototipov zahteva veliko časa za ročno izdelavo struktur, izdelavo številnih posameznih delov in njihovo sestavljanje.

 

Vir: Just UX Design

 

Kako 3D-tisk podpira hitro prototipiranje

3D-tisk odpravlja veliko količino zamudnega dela, ki je značilno za tradicionalni postopek izdelave prototipov. Način izdelave 3D-tiskalnika omogoča, da v enem samem tisku oblikuje katero koli geometrijo. Takšna prednost omogoča, da 3D-tisk v nekaj urah ustvari zapletene dele, za katere bi s tradicionalno proizvodno metodo potrebovali več dni ročnega dela. Na primer, proizvajalec akustike lahko hitro ustvari votle in zapletene prototipe ohišja, namenjene 360-stopinjski zvočni izkušnji.

 

 

3D-natisnjeni prototipi so zdaj lahko bolj podrobni kot ročno izdelani prototipi. Med razvojem brezpilotnega zrakoplova Brainy Bee je inženirska ekipa izdelala 3D-natisnjeno držalo za kamero, katerega struktura je bila podobna strukturi končnega izdelka. Pred izdelavo nosilca kamere s 3D-tiskom je ekipa improvizirala z grobim nosilcem iz ročno rezanih listov, ojačanih z vlakni, ki so bili zlepljeni skupaj. Številni podjetni uporabniki so bili priča izjemnemu skrajšanju časa izdelave prototipa zaradi uporabe 3D-tiska.

 

 

Kako FFF 3D-tisk pomaga pri proizvodnji elektronskih izdelkov na zahtevo

Priljubljenost proizvodnje na zahtevo je odraz nastajajočega krhkega trga. Vendar pa tradicionalna racionalizirana proizvodnja ustvarja dobiček le z množično proizvodnjo in zahteva velike naložbe v sredstva. To je ovira za proizvodnjo majhnih serij. Vendar ima 3D-tisk drugačno razmerje med stroški in količino. Stroški na enoto so veliko nižji, kot bi bili pri racionaliziranem običajnem postopku z majhno količino proizvodnje. Medtem je vsak 3D-tiskalnik samostojen proizvodni center, za razliko od konvencionalnega procesa, ki ga sestavljajo skupine različne opreme. To pomeni, da lastniki malih podjetij potrebujejo le en tiskalnik za začetek proizvodnje in nekaj dodatnih, da lahko povečajo svoje proizvodne zmogljivosti.

Vir: 3dnative.com

Združljivost materialov FFF 3D-tiskalnika je še en ključni dejavnik, zaradi katerega je 3D-tisk tako dragocen pri proizvodnji majhnih serij. Izdelki običajno vsebujejo več kot eno vrsto materiala, od katerih ima vsak različne lastnosti, ki v kombinaciji zagotavljajo zahtevano zmogljivost izdelka. FFF 3D-tiskalniki lahko prilagodijo več vrst visokokakovostnih termoplastov, ki se običajno uporabljajo v gospodinjskih, komercialnih in inženirskih izdelkih, kot so ABS, polikarbonat, polipropilen, PETG, najlon, ojačan z ogljikovimi vlakni, in TPU, če omenimo le nekatere. Glede na mehanske lastnosti posameznih filamentov se lahko natisnjeni kosi uporabijo kot končni deli. Družba Nightingale Security Inc. oblikuje svoj brezpilotni zrakoplov Black Bird z različnimi zahtevami glede obnašanja materiala za vsak del. Vendar je za podjetje Nightingale Security predrago, da bi vlagalo v več različnih kalupov za vsakega od teh delov, saj mesečno prejme le razmeroma majhno število naročil. Za proizvodno rešitev so izbrali 3D-tisk, pri čemer je bil vsak del natisnjen z drugačnim filamentom za različne lastnosti. Obod ohišja je na primer natisnjen s polikarbonatom za najboljšo odpornost proti udarcem.

 

 

Moč Raise3D

Od hitre izdelave prototipov do proizvodnje na zahtevo – izdelki Raise3D zagotavljajo edinstvene funkcije, ki pomagajo v teh primerih. V proizvodnem procesu inženirji preučujejo možnosti materialov glede na njihovo zmogljivost in združljivost z obdelavo. Model Pro2 Plus ima sistem za iztiskanje pri visoki temperaturi z najvišjo temperaturo do 300 ºC in posebne možnosti šob za zelo abrazivne materiale. Večja zmogljivost segrevanja omogoča tiskalniku obdelavo filamentov z višjo zmogljivostjo kot pri tistih z nižjo zmogljivostjo segrevanja. Raise3D ponuja tudi knjižnico ideaMaker Library, ki je spletna knjižnica, v kateri so zbrane predloge za tisk s številnimi filamenti. Lastniki 3D-tiskalnikov lahko brezplačno uvozijo optimizirane predloge in jih takoj uporabijo za
Pri električnih izdelkih je kakovost njihovega videza ključnega pomena za privlačnost izdelka. FFF tiskalnike podjetja Raise3D odlikujeta visoka stabilnost in natančnost tiska, ki sta mogoči zaradi komponent industrijskega razreda in edinstvene mehanske tehnologije. Visokokakovostna zgradba 3D-tiskalnikov omogoča izdelavo 3D-natisnjenih kosov poljubne velikosti in geometrije z gladkimi površinami in jasnimi koti. Tipičen primer je podjetje Still Alive Lights, ki je specializirano za kreativno razsvetljavo. Natisnili so senčilo za svetilke v obliki cvetnega lista, debelo le 1 mm. Debelina je bila zasnovana tako, da je cvetnim lističem dala določeno prosojnost, tako da lahko svetloba sije skozi njih, vendar nekoliko manj močno in ostro.

 

 

Večina lastnikov malih in srednje velikih podjetij ima omejen proračun in prostor za industrijske 3D-tiskalnike, ki so dragi in precej veliki. Pro2 Plus in drugi tiskalniki Raise3D zagotavljajo zmogljivost industrijskega razreda, vendar na ravni namiznega 3D-tiskalnika glede na proračun in prostor. Te lastnosti lastnikom podjetij omogočajo, da po potrebi enostavno namestijo več tiskalnikov Raise3D in po potrebi razširijo svojo skupno zmogljivost tiska. Poleg tega RaiseCloud, Raise3D platforma v oblaku, uporabnikom omogoča učinkovitejše upravljanje tiskalnikov. Prek RaiseClouda lahko lastnik tiskalnikov vse tiskalnike poveže in jim daje ukaze z oddaljenega terminala, kot je osebni računalnik ali pametni telefon. To je najbolj uporabno pri usklajevanju več tiskalnikov za številna tiskarska opravila.

Zaključek

Tehnologija 3D-tiska omogoča proizvajalcem elektronike, da izpolnjujejo želje potrošnikov in so korak pred njimi. Zmožnost natančne uporabe širokega nabora materialov in oblik 3D-tiskalnikom spreminja hitrost proizvodnje in dobave. Raise3D je napredoval, da bi procesu 3D-tiska dodal večjo vrednost v smislu kakovosti in učinkovitosti proizvodnje.

Vir: raise3d.com