raise3d logo

 

 

Zvok je pomemben. Vsak dan ga uporabljamo za učenje, uživanje v športu, poslušanje glasbe in komunikacijo. Čeprav se redko ustavimo in razmislimo, kako naprave, ki nam nudijo te užitke, dejansko delujejo. Podjetja, kot je TGPK (PT TOA Galva Industries), proizvajalec iz Džakarte, ustvarjajo naprave, kot so zvočniki in sistemi PA, ki nam nudijo te užitke.

Proizvajalci potrebujejo ustvarjanje modelov za praktično uporabo, da ostanejo dobičkonosni. Poleg tega učinkovit postopek izdelave prototipov zniža stroške, hkrati pa poveča možnosti za ustvarjalnost in neposredno vpliva na dobičkonosnost. Te vrste koristne tehnologije še nismo poznali. Vendar 3D-tiskalniki zaradi vse večje prefinjenosti, razširljivosti in cenovne dostopnosti zdaj izpolnjujejo vse te zahteve.
Preden so imeli lastne 3D-tiskalnike, je TGPK svoje modele moral pošiljati zunanjim izvajalcem. Ta postopek je bil dolgotrajen in nepotrebno drag. Če je prišlo do težav z dizajnom, ki so zahtevale spremembe, bi moral TGPK preklicati njihovo naročilo in ga znova zagnati z novim dizajnom.

 

Akustična pregrada, PLA

Akustična pregrada. (Raise3D PLA Premium)

S prestopom njihovega postopka izdelave prototipov, od zunanjih izvajalcev do uporabe lastnih 3D-tiskalnikov, TGPK prihrani čas, v nekaj minutah namesto v dneh, lahko spremenijo dizajn. Dodatna prednost uporabe tiskalnikov Raise3D sta dva ekstruderja, ki omogočata uporabo dveh filamentov med tiskom.
Raise3D program odprtih filamentov daje uporabnikom dostop do več materialov, vključno z ogljikovimi vlakni, kovinskimi, lesnimi in še veliko več. 3D-tiskalniki ponujajo prilagodljivo rešitev za težave, ki se lahko pojavijo med prototipiranjem, zanesljivost in natančnost 3D-tiskalnika pa neposredno prispevata k dobičkonosnosti z zniževanjem stroškov in dajeta inženirjem več možnosti za oblikovanje popolnega dela.

3D-natisnjen terminalni blok.

3D-natisnjen terminalni blok. (Raise3D PLA Premium)

 
Implementacija Raise3D, je podjetju TGPK omogočila:
• Povečati proizvodnjo prototipov za 5x.
• Ustavriti 200 % prihranke na posameznem delu.
 
 Prototipi, ki jih izdelujejo, se neposredno uporabljajo za določitev, kateri modeli bodo šli v množično proizvodnjo in katere bo treba še spremeniti in optimizirati. Enostavni deli, kot so ti, so rezultat številnih ur podrobnega dela, za sestavo naprav, ki ustvarjajo zvoke, v katerih uživamo čez dan.
 
Povežite se z nami: Če želite predstaviti vašo zgodbo o 3D-tisku, nas kontaktirajte in opišite kako je 3D-tisk preoblikoval vaš delovni proces.