raise3d logo

"To bi lahko 3D-natisnil!" stavek, ki ga ljubitelji stripov in filmov pogosto izgovorijo, ko se bliža Comic-Con. Oblačenje v najljubše stripovske ali filmske like za zabavo je v porastu. Toliko, da imamo zdaj tudi uradno poimenovanje: cosplay (kostum + igra).

Leto za letom tako udeleženci ComicCon-a, kot tudi filmska in zabavna industrija, uporabljajo aditivno proizvodnjo s 3D-tiskom za ustvarjanje realističnih kostumov in rekvizitov, za le del stroškov tradicionalnih proizvodnih metod.
3D-tisk rekvizitov in kostumografije je praktično že uveljavljen industrijski standard. Nove tehnike 3D-skeniranja in oblikovanja kalupov s 3D-tiskom odpirajo nove razsežnosti v zabavni industriji. Ustvarjalnost in oblikovanje lahko oživita lik iz vašega najljubšega filma ali stripa. Ne glede na to, ali želite ustvariti rogove, vredne zlobne vile Maleficent, svetlobne rokavice Thanusa ali oklep, ki ga nosi Iron Man, svojo osebno umetniško interpretacijo lahko oživite s pomočjo 3D-tiska.
Pred kratkim se je umetnikom predstavila edinstvena priložnost, s 3D-tiskom lahko modele iz svoje domišljije prenesejo v resnični svet. In to je točno tisto, kar je Sylvain Marty iz 3DMakerthings naredil s pomočjo našega profesionalnega 3D-tiskalnika velikega formata: Raise3D Pro2 Plus.
 
 
 
 
Sylvain Marty

Trajna zanesljivost 3D-tiskalnikov Raise3D mu je omogočila nenehen tisk modelov, brez skrbi za vzdrževanje ali obrabo tiskalnika. Sylvainova ustvarjalnost s prilagodljivostjo izdelave s 3D-tiskom natisne neomejene modele in dele za svoje zasnove. Poleg zanesljivosti lahko prihrani denar tudi zaradi izjemno nizkih stroškov, povezanih s 3D-tiskom s pomočjo FDM 3D-tiskalnikov.

Sylvain ustvarja takšne projekte in ponuja 3D-modele, ki jih lahko brezplačno prenesete s spletnega mesta www.3Dmakerthings.com, dobrodošle pa so donacije, ki mu omogočajo nadaljnje delo. Sposobnost, da nekaj ustvarite in to takoj delite z drugimi, ki lahko neposredno ustvarijo model, je eden od temeljev 3D-tiska.

 

3D-natisnjen model lahko Sylvain nadgradi s svojimi umetniškimi talenti, ki jih tokrat uporabi za izpopolnjevanja modela s pomočjo naknadne obdelave. To stori tako, da model zbrusi, nato poslika in na koncu doda še druge učinke, za katere meni, da bi izboljšali videz modela. Tokrat primeru je dodal LED osvetlitev in pošast postavil na mrežasto kovinsko površino, ki omogoča pritrditev na steno.
 
3D-tiskalnike Raise3D je izbral iz štirih razlogov, zaradi katerih so, skupaj z ostalimi tehničnimi lastnostmi naprave, idealna izbira za zabavo in industrijo:
 
  • veliki format z veliko prostornino
 Pro2 Plus ponuja veliko prostornino, Sylvain je lahko brez težav natisnil visoke in velike replike ali celotno zmajevo glavo; 
  •  dvojni elektronski ekstruder
2 ekstruderja omogočata istočasno uporabo dveh barv ali materialov, ki se kasneje raztopijo ali razbijejo. Poleg tega, da ponuja neprimerljiv tisk z visoko ločljivostjo, ta metoda uporablja manj materiala;
  • IdeaMaker
patentirana programska oprema Raise3D za razrez datotek je intuitivna in enostavna za uporabo ter velja za enega najmočnejših kontrolnih centrov v industriji 3D-tiska ali proizvodnje aditivov. Pri tisku podpornih struktur so vaši končni izdelki tako dobri kot vaša programska oprema za razrez;
  • združljivost raznovrstnih filamentov
postelji Pro2 in Pro 2 Plus naprav se segrejeta do 110°C, šoba do 300°C, kar omogoča tisk z materiali PLA, ABS, HIPS, PC, TPU, TPE, najlonom, PETG, ASA in PP. Raise3D odprt program filamentov je sodelovanje med proizvajalci Raise3D in proizvajalci filamentov, da bi prepoznali, preizkusili in izbrali najbolj učinkovite filamente za tiskalnike Raise3D. To pomaga Sylvainu ustvariti različne funkcionalne in visoko odmevne natisnjene objekte iz različnih zanimivih in eksotičnih materialov.
Sylvain ustvarja obsežne modele svojih dizajnov in jih oživi s preciznimi detajli. Z uporabo 3D-tiskalnikov Raise3D z izjemno veliko prostornino, se ti modeli tudi v večji velikosti natisnejo natančno.
Postopek začne tako, da najprej oblikuje svoj dizajn v programski opremi za 3D-modeliranje, nato pa ga naloži v Raise3D programsko opremo za razrez, IdeaMaker. Od tod lahko določi podrobnosti končnega modela tako, da izbere gostoto polnjenja, strukturno podporo, velikost in vse druge podrobnosti.

 

Naknadna obdelava 3D-natisnjenega modela.

Po končanem rezanju modela, brezžično datoteko naloži na 3D-tiskalnik. Če mora po prvem tisku prilagoditi velikost ali narediti majhno spremembo, lahko datoteko enostavno spremeniti v IdeaMaker in jo ponatisne.

 

Za več informacij o Raise3D napravah smo vam na voljo.