raise3d logo

Podjetje Kebaide je specializirano za izdelavo delov za reševanje specializiranih potreb svojih strank. Trenutno dobavljajo čistilno opremo in kartuše podjetju Bao Steel, eni največjih in najnaprednejših jeklarn na Kitajskem. Kebaide je sicer v svoji panogi dokaj nov, 3D-tisk pa jim je omogočil optimizacijo industrijskih praks, da lahko zagotavljajo visok standard kakovostnih izdelkov.

Prečiščevalna tehnologija Kebaide proizvaja čistilno opremo in filtrirne kartuše industrijskega razreda. Ti izdelki zajemajo vrsto zahtevnih aplikacij, od avtomobilov do tovarniških strojev. Njihove filtrirne kartuše so zasnovane za filtriranje olja, vode in plina. 

Industrija čistilnih tehnologij je dobro uveljavljena in večina uporabnikov se je prilagodila standardni liniji izdelkov, ki so na voljo. Kebaide lahko s pomočjo 3D-tiska ponuja dele po meri, z nižjimi stroški izdelave.

 

 

Postopek

 

Prečiščevalna tehnologija Kebaide proizvaja čistilno opremo in filtrirne kartuše industrijskega razreda. Oblikovanje se začne tako, da tehnični sodelavec oblikuje originalni 3D-model. To naredi v CAD-u in na koncu izvozi ali pretvori v datoteko .STL za uporabo v 3D-tisku. Zasnovan model se nato natisne na njihovem 3D-tiskalniku Raise3D N2.
Začetni model bo preizkušen tekom izvajanja preizkusov varnosti in ustreznosti. Po opravljenem začetnem testiranju bo izdelan dokončan funkcionalni prototip. Kos, ki je odobren, pa je poslan v množično proizvodnjo.
Kebaide se poslužuje 3d-tiska tudi za ustvarjanje natančnih replik v merilu. Ustvarijo majhen 3D-model, ki ga lahko prodajalci prevažajo in z njim demonstrirajo uporabo končnega izdelka.

Pred 3D-tiskom so se soočali s težavami, kot so:

1. Sodelovanje z zunanjimi sodelavci: upočasni proizvodnjo in znatno poveča stroške.
2. Variiranje: deli po meri so bili običajno ustvarjeni ročno zaradi pomanjkanja specializirane opreme. Toleranco odstopanja je bilo treba upoštevati pri vsakem poskusu.
3. Zavračanje: nekatere tovarne so modele pogosto zavrnile zaradi pomanjkanja pravega orodja ali nezmožnosti ustvarjanja tako majhnega proizvodnega dela.

3D-natisnjeni modeli delov čistilnih naprav.

3D-natisnjeni prikazni modeli. 

Podjetje je z implikacijo 3D-tiska uspelo:

1. Izdelati komponente v podjetju samem, s čimer so zmanjšali stroške in skrajšali proizvodni čas.
2. Ohranili doslednost izdelka.
3. Povečali prodajne zmogljivosti z ustvarjanjem obsežnih modelov za prikaz in predstavitev.

Izzivi

Prečiščevalna industrija ima dolgoletno tradicijo, ki so se ji številne stranke prilagodile. Večina teh uporabnikov zahteva le standardni izdelek, toda za tiste, ki potrebujejo nestandarden kos, lahko Kebaide izkoristi 3D-tisk.
Pred implementacijo 3D-tiska je Kebaide za vso proizvodnjo in izdelavo prototipov potreboval zunanje sodelavce.
Tudi standardne dele je tovarna proizvajala predvsem z intenzivno kvalificirano delovno silo. To je povzročilo dolge dobavne roke, upoštevati pa so morali tudi to, da so se modeli občasno nekoliko razlikovali. Poleg tega lahko zahteve pri izdelavi specialnih in nestandardnih modelov zlahka presegajo zmogljivosti proizvodnje. Takšni primer, pa pogosto, zaradi prenizke cene ali premajhne količine, je cena ali naročilo delov prenizko, končajo kot zavrnjeno naročilo.

Rešitev

Kebaide zdaj uporablja 3D-tiskalnik Raise3D N2 za hitro proizvodnjo tako standardnih kot nestandardnih delov in prototipov za svoje stranke. Tehnologija 3D-tiska je hitrejša in cenejša kot alternativa zunanjim izvajanjem. Vsak del, ki je izdelan s pomočjo 3D-tiska, lahko replicirajo, kar znatno zmanjša variiranje izdelkov, kot se dogaja pri delih, proizvedenih z zunanjim izvajanjem. Na splošno je Kibaide na takšen način zmanjšal stroške v celotni fazi načrtovanja EVT.
Kebaide je zdaj bolje opremljen za trženje in promocijo njihovih izdelkov, kar je dodatna prednost. Prenosni modeli omogočajo promocijo izdelkov, spravijo jih lahko v kovček; kar močno poveča sposobnost in fleksibilnost njihove prodajne sile.
 
3D-tiskalnike Raise3D najdete tudi v naši ponudbi. Vse, ki vas zanima kako implementirati 3D-tisk v vaše poslovanje, vabimo, da nas kontaktirate in se dogovorite za brezplačni svetovalni sestanek.