Netflixova serija Squid Game je prevzela javno zavest in vse kotičke interneta. Korejska drama pripoveduje zgodbo o skupini finančno zadolženih ljudi, ki tvegajo svoja življenja na tekmovanju v preživetju, da bi dobili glavno nagrado v vrednosti 38 milijonov ameriških dolarjev. S tem preprostim, a zanimivim zapletom je serija že osvojila milijone gledalcev po vsem svetu in v manj kot mesecu dni od objave na platformi postala najbolj gledana serija v več kot 90 državah. Neizogibno so maske iz serije Squid games postale zelo iskan kos kostuma, zato je skupnost izdelovalcev in mojstrov 3D-tiska seveda oživila ikonične maske iz serije!
Uporaba 3D-tiska za pripravo na noč čarovnic v skupnosti ustvarjalcev ni nič novega. Ker se 31. oktober hitro bliža, lahko pričakujete, da boste na noč čarovnic videli celo paleto mask Squid Game, deloma tudi po zaslugi 3D-tiska. Ena od glavnih platform za prenos STL datotek maske Squid Games je na tržnici datotek za 3D-tisk Cults.

 

 

Slika3D-natisnjene maske Squid games

Na tržnici Cults lahko najdete širok izbor modelov, ne le mask, temveč tudi širok spekter pripomočkov, ki so povezani z igro Squid Game, pripravljenih za 3D-tisk. V seriji glavni antagonisti, ki usklajujejo smrtonosno tekmovanje, nosijo temne maske z risbami geometrijskih oblik. Ko se hierarhija moči vzpenja, najdemo zlate maske, na katerih so upodobljene različne divje živali. Nazadnje so tu še humanoidne maske s poligonalnim učinkom. Ti izvirni vzorci so očarali številne ljudi, ki si želijo dobiti svoje lastne, s čimer je furija serije zaživela v resničnem življenju.
Tisti, ki želijo izdelati svoje maske, bodo potrebovali le 3D-tiskalnik ter potreben material. Odvisno od modela in zmogljivosti naprave je mogoče maske natisniti v enem kosu ali v posameznih delih in jih nato sestaviti. Pomembno je tudi, da upoštevate navodila posameznega ustvarjalca, da bi dosegli optimalen končni model, prilagojen posamezniku. Vse različne modele si oglejte na spletni strani Cults tu.

 

 

Vir: 3dnatives.com. Objavljeno 15.10.2021 – Mikahila L.